A început admiterea la Universitatea Dunărea de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima etapă a sesiunii din iulie, la Universitatea Dunărea de Jos, s-au înscris 2.746 de candidaţi. Unii dintre ei au aplicat la mai multe specializări, astfel că numărul total de dosare depuse este de 3.648. Începând cu această săptămână, patru din cele 16 facultăţi organizează probe eliminatorii.

„La Arte, sau la Educaţie Fizică, de exemplu, candidaţii sunt testaţi pentru capacităţi specifice. Aşa a fost dintotdeauna", explică Luiza Şerbănescu, purtător de cuvânt la Universitatea Dunărea de Jos.

La specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar(Litere), 50 de candidaţi au fost admişi, iar 11 respinşi. Aceştia au picat probele eliminatorii la desen, muzică sau comunicare. Comisiile de profesori au testat şi talentele doritorilor de a intra la Teatru şi Muzică.

„Am admis toţi cei nouă candidaţi, pentru că avem exact nouă locuri disponibile. Au avut de interpretat o arie sau un lead. Anul acesta am introdus modulul de muzică bizantină, deoarece la noi vin mulţi absolvenţi ai seminarului teologic", a declarat Teodor Niţă, decanul Facultăţii de Arte.

Citeşte mai multe detalii în cotidianulAdevărul de azi

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite