Record de amenzi: vameşii au dat sancţiuni în valoare de 5.000.000 de lei de la începutul acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de ţigarete au fost confiscate de la contrabandişti
Milioane de ţigarete au fost confiscate de la contrabandişti

Inspectorii vamali din cadrul structurilor subordonate Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi au mai confiscat peste 350.000 de pachete de ţigări de contrabandă, bunuri în valoare de 1.283.968 lei şi 113 autovehicule cu modificări structurale folosite la transportul ţigărilor.

Ţigările de contrabandă au constituit, în acest an, marfa cea mai vânată de vameşii gălăţeni, care au avut de lucru cu transporturile ilegale atât pe uscat, cât şi pe calea ferată sau pe apă.

În urma unor controale de rutină sau la „pont", vameşii din judeţele subordonate Direcţiei Regionale Vamale, respectiv Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău au constatat nu mai puţin de 429 de încălcări ale legislaţiei privind introducerea în ţară a produselor de tutun.

Constatările s-au tradus în descoperirea a nu mai puţin de 356.575 pachete de ţigări de diferite mărci, a căror valoare pe piaţa neagră ai fi fost de circa 3.600.000 de lei.

O parte a ţigărilor confiscate au fost descoperite în maşini modificate special pentru ascunderea mărfii de contrabandă. Astfel, 113 maşini de diferite mărci, care prezentau modificări structurale au fost confiscate şi vor fi valorificate prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Galaţi.

„În acelaşi interval de timp, reprezentanţii autorităţii vamale, în urma constatării şi sancţionării unor încălcări ale legislaţiei vamale şi ale celei privind produsele accizabile, au confiscat de la persoane fizice şi juridice bunuri în valoare totală de 1.283.968 lei, autoritatea vamală, prin Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, constituindu-se parte civilă în 167 cazuri de infracţiuni, prejudiciul pentru mărfurile introduse ilegal (ţigări, alcool, motorină) ridicându-se la valoarea de 22.997.545 lei", se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în perioada menţionată se ridică la 5.390.100 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite