Ţigări de contrabandă şi numere expirate la frontiera româno-moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost confiscate
Ţigările au fost confiscate

Un bărbat de 40 de ani s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins încercând să introducă în ţară peste 10.000 de ţigări moldoveneşti. Un alt călător este cercetat penal pentru că a vrut să iasă din România cu numere expirate.

Iurie D., un cetăţean român în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară de la punctul Oancea la voalnul unui microbuz Ford Transit.

Deşi a le-a spus autorităţilor de control că nu are în autovehicul bunuri care trebuie declarate, poliţiltii şi vameşii nu l-au crezut pe cuvânt şi i-au verificat camioneta.

În urma controlului, din spatele unei banchete şi din trusa de scule au fost scoase la iveală 12.000 de ţigarete Doina şi Plugarul, fabricate în Republica Moldova. Şoferul Fordului s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, iar ţigările, în valoare de 2.135 lei au fost confiscate.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct, un alt cetăţean român, care vroia să iasă din ţară, a dat de necaz. Gheorghe M., de 41 de ani, aflat la volanul unui Ford Focus înmatriculat în Germania, intenţiona să ajungă în Republica Moldova, însă poliţiştii l-au reţinut mai mult decât era normal în punctul de tranzit.

Motivul: numerele de înmatriculare temporare emise de autorităţile germane le-au trezit suspiciuni. În urma unor verificări suplimentare, oamenii legii au stabilit că acestea erau expirate, deci, conform legii, Gheorghe M. conducea o maşină neînmatriculată.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal şi i s-a interzis să iasă din ţară la volanul acelei maşini.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite