FOTO Un contrabandist recidivist şi-a lăsat maşina în vamă pentru câteva sute de pachete de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, având dublă cetăţenie, s-a ales cu dosar penal pentru 300 de pachete ascunse sub banchetă. Bărbatului i-a fost confiscată şi maşina pentru că marfa de contrabandă era ascunsă într-un loc special amenajat.

Răzvan J.I., în vârstă de 30 de ani, s-a prezentat pe sensul de intrare de la Punctul de Trecere Galaţi-Rutier la volanul maşinii sale, un Volkswagen, declarând că doreşte să ajungă în România cu treburi care nu aveau de-a face cu vreo activitate comercială.

Cunoscându-l ca pe un mai vechi client, care a mai fost prins cu ţigări de contrabandă, vameşii nu l-au crezut pe cuvânt şi după efectuarea formalităţilor de frontieră i-au verificat în amănunt maşina.

image

Aşteptările nu le-au fost înşelate, inspectorii descoperind într-un loc special amenajat situat sub bancheta din spate a maşinii 6.900 de ţigări, respectiv 345 de pachete marca Winston şi MT, cu timbru de Republica Moldova şi având o valoare de 1.500 de lei.

image

„Deoarece cetăţeanul a mai fost sancţionat contravenţional pentru săvârşirea aceleiaşi fapte, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă", precizează cms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi.

Pe lângă dosarul penal întocmit pe loc, vameşii au dispus confiscarea cantităţii de ţigări, în timp ce maşina, în valoare de aproape 9.000 de lei, a rămas în custodia Poliţiei de Frontieră, cetăţeanul moldovean urmând să găsească un alt mijloc de transport pentru a se întoarce acasă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite