Un basarabean şi-a pierdut maşina Audi A6 pentru 500 de pachete de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările erau ascunse în locuri special amenajate
Ţigările erau ascunse în locuri special amenajate

Tot mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova care aduc în România tutun de contrabandă la bordul unor limuzine îşi pierd maşinile în urma controlului vamal la care sunt supuşi în cele două puncte de trecere a frontierei.

Cel mai recent caz de acest gen s-a înregistrat la Punctul de Tranzit de la Oancea, loc pe unde Dumitru C.,un basarabean în vârstă de 53 de ani, a vrut să intre în România la volanul unui autoturism Audi 6.

Observând, la o verificare sumară a portbagajului maşinii, că mocheta nu era bine aşezată, poliţiştii şi vameşii au controlat mai atent habitaclul autoturismului, descoperind, între bancheta şi spate şi roata de rezervă, un loc special amenajat, plin cu tutun pe care moldoveanul nu îl declarase.

„În urma controlului amănunţit a fost descoperită cantitatea de 10.000 ţigarete, respectiv 500 pachete ţigări, marca „Winston" cu timbru de acciză de Republica Moldova, în valoare de 2.174 lei", a precizat cms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, cele 500 de pachete au fost confiscate, la fel ca şi maşina, în valoare de aproape 20.000 de lei, care a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi. Dumitru C. a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

Această captură este cea de-a treia făcută în ultima săptămână la frontiera gălăţeană, după ce la sfârşitul săptămânii trecute, două maşini înmatriculate în Republica Moldova au fost reţinute la vamă pentru că aveau modificări structurale destinate ascunderii a aproape 150.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite