Răsturnare de situație în cazul Haivas! Copilul fugit de acasă a ajuns într-un centru pentru minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după ce a fost găsit, Ionuț Haivas, băiețelul de 8 ani dispărut luni de acasă, a fost preluat de Protecția Copilului. El le-a declarat polițiștilor că nu s-a mai întors acasă deoarece îi era frică de tatăl său. Autoritățile au început o anchetă socială.

Miercuri seară, Ionuț Haivas a ajuns la Secția 3 Poliție însoțit de mama unui copil care îl văzuse jucându-se în fața unui bloc din cartierul Dunărea. Femeia fusese anunțată de fiul ei, care îl văzuse pe băiatul dat dispărut și s-a gândit că trebuie să anunțe imediat autoritățile.

În fața polițiștilor, Ionuț a susținut că a plecat de bună voie de acasă, cu o verișoară pe care a întâlnit-o în autobuzul cu care se întorcea de la școală. Cum fata, se pare, nu locuiește cu părinții ci cu o persoană străină, Ionuț i-a spus că vrea să meargă cu ea și nu acasă la el, pentru că tatăl său l-ar fi bătut. Acolo a stat până miercuri, când a fost văzut și dus la poliție.

"Tot timpul cât a fost dispărut, băiatul a spus că îi este frică să meargă acasă. Polițiștii Secției 3 au constatat că minorul nu avea semne vizibile de violență, dar l-au prezentat și unui medic legist pentru o examinare completă. În urma verificărilor a reieșit că nu a fost supus niciunui abuz", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cu toate acestea, Ionuț Haivas a fost preluat încă de miercuri seara de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului, care au și demarat o anchetă pentru a stabili dacă spusele minorului sunt adevărate iar repetatele sale dispariții de la domiciliu au un fundament real.

Manon Cristoloveanu, director DGASPC Galaţi

"Este vorba despre un copil scăpat din mână, care a mai fost dat dispărut cel puțin o dată, anul trecut în aprilie, și care mai are și alte episdoade de acest gen, dare care nu au fost anunțate de părinți. El a fost audiat de un psiholog din Centrul de Primire Minori, unde se află acum, și a spus că de fiecare dată motivul a fost același, că ar fi agresat de tată. Copilul va răme la noi până când vom finaliza ancheta. Atunci vom vedea că măsuri vom lua și cu el și cu celălalt minor din familie", ne-a declarat Manon Cristoloveanu, directorul DGASPC Galați.

Silviu Haivas, tatăl lui Ionuț, a fgost astăyi și el audiat de polițiști în legătură cu afirmațiile copilului.

"Nu mi-am bătut copilul, nu i-am dat niciodată motiv să se teamă să vină acasă, chiar dacă avea rezultate mai slabe la școală sau făcea vreo prostie. Chiar și după două zile dacă ar fi venit. Nu i-aș fi făcut nimic, e copilul meu", a declarat bărbatul care timp de două zile și-a căutat înnebunit fiul prin tot orașul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite