Află de aici ce trebuie să faci ca să nu rămâi înzăpezit dacă pleci la drum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile, sute de automobile au rămas blocate în nămeţi deoarece şoferii s-au aventurat la drum fără să ia în serios prognozele meteo şi sfaturile de echipare a vehiculelor pentru condiţii de iarnă. Întrucât Galaţiul este printre judeţele cu cele mai mari probleme, poliţiştii vă recomandă să urmaţi următoarele sfaturi.

Pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut în cazul în care trebuie să plecaţi la drum lung, este important să aveţi în vedere următoarele:

-Informaţi-vă din timp atât asupra stării vremii în zona sau regiunea unde urmează să vă deplasaţi, cât şi asupra condiţiilor de trafic pe ruta aleasă. Respectaţi recomandările factorilor cu atribuţii în domeniu referitoare la evitarea şoselelor înzăpezite sau blocate.

-Acordaţi o atenţie deosebită stării tehnice a autovehiculului şi nu porniţi la drum dacă sesizaţi probleme la sistemele de direcţie şi de frânare, la instalaţia de semnalizare etc. Echipaţi autovehiculul cu accesoriile necesare pentru sezonul rece: cauciucuri şi/sau lanţuri antiderapante, nisip, lopată.

-Deoarece vizibilitatea la volan are o însemnătate majoră în realizarea unei deplasări lipsite de pericole, ştergeţi parbrizul, luneta, geamurile laterale şi oglinzile retrovizoare exterioare de pelicula de gheaţă ce se formează pe timpul staţionării şi asiguraţi funcţionarea corectă a ştergătoarelor (de parbriz şi lunetă, după caz).

-Un carosabil alunecos din cauza ploii, poleiului sau stratului de zăpadă are ca efect diminuarea aderenţei pneurilor la sol şi, implicit, creşterea distanţei de frînare. În astfel de condiţii, evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor. Dacă vă apropiaţi de intersecţii, curbe, pasaje pietonale, staţii de autobuz etc. reduceţi din timp viteza prin trecerea într-o treaptă inferioară de viteză.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite