Micii afaceriști, pedepsiți pentru deszăpezirea în ritm de melc a orașului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși multe dintre trotuarele marilor artere sunt încă sufocate de zăpadă, echipele Ecosal neajungând să înlăture omătul depus în urmă cu aproape, o săptămână agenții economici prinși cu zăpada în fața prăvăliei s-au trezit că au de plătit amenzi usturătoare.

Zone întinse din oraș sunt, la o săptămână după oprirea ninsorilor, sufocate de zăpada care tronează pe trotuare fără ca nicio lopată să o deranjeze.

Dacă mulți dintre agenții economici sau persoanele fizice au pus mână și au înlăturat omătul de pe spațiul destinat circulației pietonilor, lucrătorii de la Ecosal, cei care ar fi trebuit să degajeze arterele care nu sunt aferente zonelor rezidențiale sau obiectivelor private, nu au fost la fel de conștiincioși.

Un elocvent exemplu în acest sens este strada Brăilei, ale cărei trotuare, arată ca niște munți în miniatură, deoarece angajații municipalității nu au reușit, din motive nu foarte clare, să le curețe. În schimb, contribuabilii care au afaceri sau sunt simpli locuitori ai urbei au avut serios de plată dacă nu au fost iuți de mână.

Dovadă stă potopul de amenzi cu care cei de la Poliția Locală i-au copleșit pe codașii la deszăpezire.

"În cadrul activităţilor de patrulare poliţiştii locali au depistat şi sancţionat contravenţional cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei, mai multe persoane fizice şi juridice pentru neîndepărtarea zăpezii din zona punctelor de lucru", ne asigură Cristian Gâscă, directorul Poliției Locale Galați.

Astfel, în urma controalelor polițiștilor, numeroși reprezentanți au unor firme, mai mari sau mai mici, dar și simpli cetățeni s-au ales cu procese verbale de amendă.

Din situația sancțiunilor aplicate de angajații municipalității deducem că cele mai multe sancțiuni pentru neîndepărtarea zăpezii au fost date pentru nereguli depistate în zona străziilor Siderurgiștilor și Brăilei. Șase reprezentanți ai unor societăți comerciale, dintre care un magazin de mobilă, o clinică medicală și sucursala unei bănci au primit amenzi pentru că nu au luat măsuri pentru îndepărtarea zăpezii și a gheții, împiedicând sau punând în pericol circulația pietonilor.

Polițiștii locali au mai apreciat ca periculoasă circulația din cauza neîndepărtării zăpezii în zone precum 1 decembrie 1918, strada Barboși sau strada Oltului, unde au aplicat de asemenea sancțiuni agenților economici considerați responsabili.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite