Deszăpezirea drumurilor din județ este pusă în pericol de lipsa banilor de motorină și de vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal între SC Drumuri și Poduri Galați și Direcția Tehnică de la CJ! Primii susțin că utilajele care ar trebui să deszăpezească cele 800 de kilometri de drumuri județene riscă să fie trase pe dreapta dacă autoritățile nu plătesc măcar deconturile pe luna ianuarie.

Veștile din zona societății care trebuie să asigure deszăpezirea pe drumurile județene nu sunt deloc îmbucurătoare, și asta deoarece banii pentru combustibilul necesar sunt pe terminate, în condițiile în care problemele sunt departe de a fi rezolvate, iar prognozele meteo anunță în continuare intensificări ale vântului și ger cumplit.

Utilajele folosite la curățarea drumurilor fac cu greu față misiunii, parțial și din cauza vremii, ne asigură directorul SC Drumuri și Poduri Galați.

"Facem eforturi extraordinar de mari. Ce se curăță seara, se pune înapoi până dimineață din cauza vântului. În plus, motorina e puțină, pentru că am făcut eforturi disperate să mai asigurăm combustibil pentru 2-3 zile. Am blocat salariile oamenilor și datorită înțelegerii pe care am găsit-o la furnizori, am putut achita parțial cu instrumente de plată la termen, iar restul cu bani lichizi", ne-a declarat Luciano Tudor, directorul de SC Drumuri și Poduri.

Consiliul Județean, acuzat că n-a plătit factura

Motivul pentru care societatea care a câștigat contractul de deszăpezire pe toate districtele din județ a ajuns aproape în imposibilitatea de a mai acționa, cu predilecție în zona Tecuciului, ar fi neplata integrală de către Consiliul Județean a decontului pe luna ianuarie. Din 2,6 milioarde lei, la Drumuri și Poduri au fost virate doar 1,8 miliarde lei.

"Am notificat zilele trecute Direcția Tehnică din cadrul CJ. Le-am adus la cunoștință faptul că nu mai avem bani de combustibil, în condițiile în care CJ ne-a decontat cheltuielile pe luna ianuarie în proporție de 70%, când nu erau astfel de probleme. Am adus aceste aspecte și la cunoștința ISU și a Prefecturii. Cu 800 de milioane am putea să cumpărăm motorină pentru o săptămână", a adăugat Luciano Tudor.

Potrivit sursei citate, utilajele de deszăpezire consumă, în condiții de iarnă grea, cum este acum în județul Galați, circa șase tone de motorină pe săptămână, pentru fiecare district. În afară de activitățile de deszăpezire, foarte multă motorină se consumă la intervențiile de urgență, cum sunt cele ale echipelor de la Electrica sau ambulanțele.

Disputa iscată între societatea de deszăpezire și Direcția Tehnică a CJ pe marginea banilor pentru combustibil va fi tranșată, cel mai probabil, în urma unei întâlniri cu președintele Consiliului Județean și cu prefectul județului, pentru găsirea de urgență a unei soluții.

Citește și:

Misiune de salvare cu elicopterul. O gravidă din Drăguşeni este blocată în nămeţi

Galaţiul, paralizat de ger şi zăpadă! Temperaturile vor coborî la -25 de grade!

Intervenţie cu snowmobilul pentru salvarea unui bolnav cu hemoragie

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite