Sute de litri de bere fără acte și țigări de contrabandă au fost confiscate de vameși într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Țigări ascunse în roata mașinii.
Țigări ascunse în roata mașinii.

Peste 800 de litri de bere au fost confiscați din sediul unei societăți comerciale din Galați pentru că administratorul nu avea documente justificative. În aceeași zi, două persoane au fost prinse la frontieră cu țigări de contrabandă ascunse în bagaje și în roțile de rezervă ale mașinii.

Alcoolul și tutunul sunt mană cerească pentru comercianți dacă reușesc să le pună în vânzare fără să plătească taxele către stat. Asta a încercat să facă un afacerist din Galați, care dornic să câștige mai mulți bani de pe urma vânzării de bere, a făcut rost de 831 de litri de băutură fără a evidenția achiziția în acte fiscale.

Până să scoată băutura la vânzare, vameșii au aflat că omul are în depozit bere "la negru" și i-au făcut o vizită.Constatând că administratorul firmei nu are documente justificative pentru alcool, inspectorii vamali i-au confiscat berea și i-au dat o amendă de 6.000 de lei.

Țigări în bagaje și roți

Sunt capturile făcute de lucrători vamali și polițiștii de frontieră în cele două puncte de graniță cu Republica Moldova. Un cetățean care a vrut să intre în România pe la Oancea la volanul unui Mercedes Vito a fost prins cărând în bagaje 220 de pachete cu țigări, dosite cu intenția de a nu fi depistate la controlul vamal. Șoferul s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei, marfa confiscată și mașina rețiunută până la plata sancțiunii.

image

Ceva mai multă imaginație a dovedit un cetățean român care a vrut să intre în țară pe la Galați-Rutier, la volanul unei limuzine VW Passat. Dacă în interiorul mașinii nu au găsit nimic suspect, vameșii au depistat că roata de rezervă fusese transformată într-o ascunzătoare pe cinste.

270 țigări fabricate în Republica Moldova și nedeclarate la vamă au fost confiscate, iar șoferul a primit o amendă de 5.000 de lei, pe care a achitat-o pe loc, după care și-a continuat drumul.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite