Trei proxeneţi gălăţeni au fost arestaţi în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capturarea celor trei bărbaţi, suspectaţi că au pus umărul la racolarea de tinere românce pe care le-au obligat mai apoi să se prostitueze în Italia, s-a făcut în cadrul unor misiuni la care au participat patru poliţişti români.

În urma a sute de verificări şi descinderi, poliţiştii au stabilit că românii ce aveau să fie reţinuţi ulterior făceau parte din două grupări, formate de asemenea şi din cetăţeni italieni, dar şi albanezi.

19 femei traficate

O primă grupare destructurată a fost cea urmărită de poliţişti în cadrul acţiunii „No Border". Reţeaua formată din cetăţeni români, italieni şi albanezi era suspectată de faptul că a racolat şi a adus în Italia 19 tinere, respectiv zece românce, cinci albaneze şi patru moldovence, pe care le-a obligat să întreţină relaţii sexuale în scopul obţinerii de profit.

În urma descinderilor, Marian A. şi Petrişor F. din Galaţi precum şi trei cetăţeni albanezi, complici ai românilor, au fost arestaţi. Narcis D., un alt român membru al reţelei, nu a fost găsit şi a fost dat în urmărire internaţională, poliţiştii punând sechestru pe trei apartamente şi trei autoturisme ale membrilor reţelei, susceptibile a fi fost cumpărate din banii obţinuţi din exploatarea sexuală a tinerelor.

O altă grupare, destructurată de autorităţile italiene de această dată, a fost cea condusă de gălăţeanul Constantin T. şi care număra 12 membri. Aceştia sunt acuzaţi la rândul lor că au racolat tinere şi le-au obligat să se prostitueze, motiv pentru care au fost puşi sub cercetare pentru trafic de persoane, prostituţie şi proxenetism.

Numărul total al persoanelor arestate în cele două luni de misiune ale poliţiştilor români în peninsulă se ridică la 87.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite