Poliţiştii locali ar trebui să mai pună mâna pe arme. Doar o treime sunt buni trăgători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.
Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare Galaţi.

Dotaţi cu pistoale Glock, poliţiştii care ar trebui să asigure în primă instanţă liniştea locuitorilor din municipiul Galaţi nu sunt foarte familiarizaţi cu armele cu care ar trebui, la nevoie să apere siguranţa cetăţenilor.

Nu este o speculaţie, nici o constatare a unui fapt izolat, ci realitatea reflectată de bilanţul activităţii cadrelor pe 2011 făcut ieri public de conducerea Poliţiei Locale Galaţi.

Angajaţii acestei structuri nu stau prea bine când vine vorba de mânuirea armelor de foc, deşi au fost echipaţi cu pistoale Glock, similare celor aflate în dotarea Poliţiei Naţionale.

Au dovedit-o, din fericire, nu situaţiile reale, ci tragerile de exerciţiu organizate trimestrial de instituţie, pentru a verifica aptitudinile poliţiştilor în mânuirea pistoalelor, respectiv cât de pregătiţi sunt aceştia să facă faţă unui conflict potenţial periculos, în stradă.

Rezultatele nu sunt deloc flatante, doar o treime din numărul poliţiştilor testaţi obţinând calificative de „Bine" şi „Foarte Bine", deşi, potrivit conducerii instituţiei, au fost instruiţi să folosească aceste pistoale.

„Sperăm ca poliţiştii noştri să nu fie nevoiţi să folosească pistoalele în situaţii reale. Oricum, la exerciţii s-a tras la ţinta piept, poate în cazuri reale au şanse mai mari să nimerească ţinta", a fost de părere Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Exerciţiu demonstrativ poliţia locală

În această situaţie, cel mai la îndemână mijloc de apărare al poliţiştilor pare să fie lupta corp la corp, dacă ar fi să ne luăm după îndemânarea pe care au dovedit-o luptătorii compartimentului de intervenţii rapide, în cadrul unei demonstraţii susţinute la sfârşitul şedinţei de prezentare a bilanţului pe 2011 care a avut loc ieri la sediul Poliţiei Locale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite