„Casă de piatră” în spatele gratiilor/29 de căsătorii au fost oficiate anul trecut în Penitenciarul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două nunţi pe lună. Aceasta este media întregistrată la Penitenciarul Galaţi pe 2011, ceea ce arată că deţinuţii care au vrut să intre în rândul lumii nu s-au lăsat intimidaţi de statutul lor actual.

În anul care tocmai s-a încheiat, principala preocupare a angajaţilor Penitenciarului din Galaţi a fost, se pare, să îi facă pe deţinuţi să se simtă cât mai bine, prin creearea unor condiţii de muncă, recreere şi relaţionare cu cei dragi cât mai apropiate de cele din libertate.

Potrivit bilanţului întocmit şi prezentat oficial ieri de conducerea unităţii de detenţie, în 2011persoanele private de libertate au primit 13.755 vizite şi au corespondat prin intermediul a 6.562 scrisori.

Deţinuţii căsătoriţi sau care s-au prezentat în faţa ofiţerului de stare civilă în 2011, precum şi cei care au făcut dovada unor relaţii de lungă durată s-au bucurat din plin de camera conjugală a Penitenciarului, conducerea unităţii aprobând efectuarea a 337 de vizite intime.

Păziţi cu străşnicie

Deţinuţii nu au avut doar drepturi, cei care au ieşit pe poarta unităţii de detenţie fiind supuşi unor măsuri sporite de securitate, indiferent dacă au fost duşi la spital, muncă sau în faţa instanţei de judecată.

„Pe parcursul anului 2011, la instanţele de judecată şi urmărire penală au fost prezentate 12.510 persoane private de libertate, 1.600 au fost primite prin transfer şi 1.953 transferate la alte unităţi din sistemul penitenciar", a precizat scms. Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Cu miile la şcoală şi ateliere

Că frecventarea cursurilor şi a atelierelor ocupaţionale este o circumstanţă care atârnă greu la dosarul de liberare condiţionată s-a văzut în marea masă a deţinuţilor care s-au îmbulzit să înveţe carte sau o meserie.

5.480 de deţinuţi au urmat programe şi activităţi educaţionale în 2011, în timp ce 3.999 au fost incluşi în programe de asistenţă socială şi psihologică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite