Un gălăţean a dat un pumn de bani că să-şi ia maşină puternică, dar a pierdut-o în vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean în vârstă de 56 de ani a avut coşmarul vieţii lui când a aflat, vrând să plece în străinătate, că maşina pe care tocmai şi-o cumpărase aparţinea de fapt altcuiva. Omul este acum cercetat penal şi are puţine şanse să îşi mai recupereze banii.

Mircea S. a vrut să iasă din ţară pe la PTF Oancea, pentru a merge în Republica Moldova. În urma formalităţilor de frontieră, poliţiştii au verificat şi istoricul maşinii marca Toyota Land Cruiser pe care o conducea bărbatul şi care era înmatriculată în Galaţi.

"În urma verificărilor specifice efectuate în bazele de date ale Sistemului Informatic Schengen, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru autoturismul mai sus menţionat exista o alertă emisă de Spania, acesta fiind un bun căutat în vederea confiscării", a precizat scms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Mircea S. le-a spus poliţiştilor că el nu ştia ca maşina sa să fi fost furată şi că a cumpărat-o cu îndeplinirea tuturor formalităţilor legale. Cu toate acestea, gălăţeanul nu va scăpa de necazuri, el alegându-se cu dosar penal pentru complicitate la furt.

Toyota Land Cruiser a fost indisponibilizată la sediul Poliţiei de Frontieră Galaţi, cel puţin până când anchetatorii vor reuşi să stabilească cine se face vinovat de punerea în vânzare a maşinii furate din Peninsula Iberică.

În prezent, la sediul Serviciului Teritoral al Poliţiei de Frontieră Galaţi se află indisponibilizate circa 40 de autoturisme, susceptibile a fi fost furate din occident şi depistate în trafic ori la punctele de tranzit de pe teritoriul judeţului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite