Incendiu violent la o casă de la periferia Galaţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul năprasnic a fost, indirect, cauza care a provocat astăzi dimineaţă un incendiu violent la o gospodărie de pe strada Leonida Zamfirescu, în apropierea ANL-urilor din Micro 17. Un gălăţean a reuşit să îşi dea foc la casă după ce a vrut să încălzeazcă apă pentru păsări şi animale.

Pericolul pe care îl reprezintă sistemele de încălzire improvizate şi-a arătat din nou colţii astăzi, la Galaţi, în gospodăria unui cetăţean care creşte pe lângă casă mai multe păsări şi animale. Din câte se pare, omul a încercat să îşi aprele de îngheţ vieţuitoarele din bătătură cu apă clocotită.

A folosit pentru fierberea apei o sobă improvizată într-una dintre anexele gospodăriei, numai că sistemul de încălzire era defect şi s-a înfundat când bărbatul a pus mai multe lemne pe foc. Vrând să defunde sistemul de evacuare, omul nu a reuşit decât să provoace o explozie.

„Mereu are probleme cu soba asta, numai fum face mereu. I-am tot zis că e periculos, mai ales că are şi animale. Acum ne-a scos din casă, din cauza fumului nu se poate sta. Fata noastră are exmane şi acum nu poate învăţa din cauză că nu se poate sta în casă. Ne-am săturat, dar e proprietar şi nu ai ce să îi faci", ne-a spus Georgeta Sociu, o vecină.

Anexa în care se afla soba buclucaşă a luat foc ca o torţă şi numai intervenţia rapidă a pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă şi să provoace o tragedie, mai ales că alături era parcată şi o maşină.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite