Sumedenie de nereguli constatate la capitolul măsuri antiincendiu la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul anului trecut, specialiştii din cadrul ISU Galaţi au făcut peste 1.500 de verificări, în urma cărora au descoperit nenumărate încălcări ale normelor de prevenire a incendiilor la către agenţii economici şi obiectivele de investiţii.

Controalele şi inspecţiile derulate pe parcursul anului trecut de către specialiştii ISU Galaţi pe parcursul anului 2011 au vizat domeniul apărării împotriva incendiilor şi cel al protecţiei civile, precum şi măsurile şi acţiunile de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Astfel au fost desfăşurate nu mai puţin de 1.503 verificări, respective şapte la societăţi de proiectare, 53 la obiective de investiţii, 703 la operatori economici, 531 la instituţii şi 177 la localităţi, pe timpul cărora au fost constatate 3.694 deficienţe, cauze generatoare de incendii cât şi alte încălcări de la norme în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Ca urmare a acestor constatări, inspectorii ISU nu s-au zgârcit la împărţit sancţiuni, impunând, în mai toate cazurile, remedierea deficienţelor.

„În anul 2011, faţă de anul 2010, inspectorii din cadrul Inspecţiei de Prevenire au crescut exigenţa şi fermitatea în modul de aplicare al legalităţii pentru încălcările normelor constatate, astfel că pentru cele 3.694 deficienţe constatate pe timpul controalelor s-au aplicat 175 sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 182.700 lei şi 1.159 avertismente", a precizat colonelul Ion Pleşu, inspectorul-şef al ISU Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite