O salvare 4x4 pentru transportul victimelor, dată în folosinţa SMURD Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, o ambulanţă dotată special pentru condiţii grele de drum va sosi de la SMURD Iaşi. În judeţ ar putea fi trimise şi patru blindate cu şenile pentru a-i aduce pe bolnavii în stare gravă la Spitalul de Urgenţă.

Deoarece în ultima săptămână situaţiile în care ambulanţele au întâmpinat mari dificultăţi în a ajunge la pacienţii aflaţi în localităţile izolate de zăpadă, iar decolarea elicopterelor de la Bucureşti a fost imposibilă din cauza viscolului, conducerea SMURD a decis ca o ambulanţă specială, cu tracţiune 4x4 să fie trimisă temporar la Galaţi.

„Avem promisiunea că vom primi de la Iaşi o ambulanţă pentru transportul victimelor multiple, pentru a putea ajunge în zonele greu accesibile din cauza zăpezii şi viscolului. Acolo unde condiţiile ne vor permite, vom folosi şi snowmobilul, dar şi cele patru şenilate special echipate din dotarea armatei", ne-a declarat dr. Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În ultimele 24 de ore au fost numeroase situaţii în care ambulanţele nu au ajuns la cazuri foarte grave. Deosebite au fost cazurile salvării blocate cu doi copii la Cerţeşti şi al unei ambulanţe SMURD, care din cauza drumurilor impracticabile nu a reuşit să ajungă la timp pentru a salva viaţa unei octogenare din Pechea, cu hipotermie severă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite