Deţinuţii gălăţeni au fost de peste 200 de ori în „cuibuşorul de nebunii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În camera intimă, deţinuţii au toate condiţiile.
În camera intimă, deţinuţii au toate condiţiile.

Camera intimă a Penitenciarului din Galaţi, locul unde persoanele private de libertate pot primi vizitele partenerilor, a fost foarte ocupată în cursul acestui an. Nu orice deţinut se poate bucura de "evadarea" în această cameră, trebuind să se remarce prin bună purtare şi să aibă o relaţie serioasă.

Chiar dacă dreptul la vizite conjugale se acordă pentru persoanele private de liberate numai cu îndeplinirea unor condiţii expres prevăzute de lege, numărul "iubăreţilor" regulamentari din Penitenciarul Galaţi a fost unul destul de mare.

"În perioada ianuarie-noiembrie 2011, au fost acordate 266 de vizite intime. Vizita intimă se aprobă de directorul locului de deţinere, la solicitarea scrisă a persoanei private de libertate. Acordarea dreptului la vizită implicã efectuarea percheziţiei corporale a persoanei private de libertate, atât înainte, cât şi dupã efectuarea acesteia", ne-a declarat Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Pentru a putea beneficia de vizitele conjugale în camera initimă, deţinuţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: sunt condamnaţi definitiv, nu sunt în curs de cercetare sau de judecată în alte cauze penale, sunt căsătoriţi sau au o relaţie similară celei de căsătorie mai veche de şase luni, nu au beneficiat de permisiunea de a ieşi din penitenciar cu trei luni înainte de solicitarea vizitei, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimele şase luni şi sunt implicaţi în activităţi educative.

O dată la trei luni

Deţinuţii nu ajung în camera intimă ori de câte ori vor ei, ci o dată la trei luni, fiecare vizită având durata de două ore, timp în care primesc mijloace de protecţie şi materiale de informare.

"Prin excepţie, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, pentru primul an după încheierea căsătoriei, în cazul persoanelor care s-au căsătorit în timpul detenţiei. Atunci când vizita intimă este determinată de încheierea căsătoriei în timpul detenţiei, durata acesteia este de 48 de ore", completează Safta Trincu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite