GALERIE FOTO:Crucea de Bobotează a fost prinsă de un paznic de non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei 15 bărbaţi care au sărit în acest an în Dunăre ca să prindă crucea de Bobotează, învingător a ieşit un gălăţean de 45 de ani, divorţat şi fără copii. Câştigătorul este la cea de-a patra performanţă de acest gen.

Mii de gălăţeni au fost astăzi prezenţi pe Faleza Dunării de la Galaţi pentru a asista la slujba de sfinţire a apelor oficiată de ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Punctul culminant al ceremonialului, care a început în jurul orei 13.00, a fost tradiţionala aruncare a crucii de lemn în Dunăre, 15 gălăţeni aliniindu-se pe ponton pentru a se arunca în apă după obiectul de cult.

Cel mai rapid a fost Viorel Preda, în vârstă de 45 de ani, unul dintre decanii de vârsă ai lotului care an de an duce mai departe această tradiţie la Galaţi. Bărbatul, care lucrează ca paznic la un non-stop, ne-a spus că face acest lucru din 1995 şi că astăzi a prins crucea a patra oară.

Click aici pentru a vedea mai multe imagini de la Bobotează!

„Sar în Dunăre de Bobotează pentru că aşa este tradiţia la mine în familie. Am prins-o până acum în 2001, 2002 şi în 2010. Eu nu îi vând crucile lui Becali, cum fac alţii din alte părţi, ci le păstrez acasă, ca pe trofee", ne-a declarat bărbatul, care este divorţat şi nu are copii.

Curajoşii care au sărit în acest an după cruce au spus că în premieră, la Boboteaza din acest an, vremea a fost neobişnuit de caldă, factor care le-a îngreunat misiunea deoarece diferenţa dintre temperatura aerului şi cea a apei a fost prea mare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite