Pericol iminent de explozie pe E581. "Nu-mi venea să cred când am văzut cum curge combustibil aici. Am văzut în faţa ochilor Mihăileştiul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cisternă plină cu 26 de tone de păcură lichidă s-a răsturnat pe marginea drumului, între Tecuci şi Cosmeşti. Vinovat de dezastru este un vasluian care, aflat la volanul maşinii personale, a tăiat calea cisternei. Vehiculul de mare tonaj ajuns în curtea unui localnic.

26 de tone de produs petrolier au fost la un pas de a sări în aer ieri dimineaţă, pe Drumul European 581, la intrarea în Tecuci dinspre Cosmeşti. O cisternă plină ochi cu păcură lichidă s-a răsturnat şi a ajuns în curtea unui localnic. În numai câteva secunde carburantul a început să curgă din cisternă, pericolul de explozie fiind iminent.

Şofer inconştient

Vinovat de producerea accidentului este un şofer din Vaslui, Cristian Pătraşcu, de 42 de ani, care a schimbat brusc banda de mers şi s-a izbit de cisternă. Bărbatul care conducea autotrenul înmatriculat în Republica Moldova a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ.

„Mi-a tăiat calea şi am ajuns aici. L-am lovit, dar nu am mai putut face nimic", spune şoferul cisternei, Gheorghe Gherţa, de 42 de ani, din Republica Moldova.
Celălalt şofer, care se îndrepta spre litoral, şi-a continuat nestingherit drumul de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Acesta şi-a abandonat maşina avariată pe marginea drumului, s-a urcat în alt autoturism şi a plecat mai departe.

„Şoferul maşinii înmatriculate în Vaslui a făcut stânga de pe DE581, manevră nepermisă, şi a lovit autotrenul care s-a răsturnat în şanţ şi în curtea cuiva. Efectuăm cercetări în continuare. Acesta a părăsit locul accidentului", spune cms. Ionel Cîlici, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Tecuci.

Între timp, o altă cisternă a fost adusă pentru a prelua produsul petrolier din vehiculul avariat. Echipaje al pompierilor de la unitatea din Tecuci s-au deplasat la faţa locului pentru a evita producerea unui dezastru.
„Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unei cisterne cu 26 de tone de păcură răsturnată pe marginea drumului. Am luat toate măsurile de siguranţă", declară lt. Florin Iordache, de la subunitatea ISU Tecuci.

„Am văzut Mihăileştiul"

Proprietarul casei în curtea căreia a ajuns cisterna răsturnată a fost trezit de zgomotul asurzitor.
Ne-am trezit instantaneu când am auzit bubuitura. Eram obosiţi, zăpăciţi. Nu-mi venea să cred când am văzut cum curge combustibil aici. Am văzut în faţa ochilor Mihăileştiul. Este foarte grav", spune Victor Ciobotaru, proprietarul casei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite