Grav accident rutier la Pechea după ce un cal a sărit în faţa unei maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calul nu a mai putut fi salvat.
Calul nu a mai putut fi salvat.

Animalul fusese lăsat nesupravegheat pe marginea drumului şi a ieşit în faţa unei maşini. Cei doi ocupanţi ai autoturismului au au scăpat ca prin minune, însă vehiculul cu care mergeau de la Galaţi spre Tecuci a fost grav avariat.

Animalele mari lăsate libere pe drumurile publice constituie pericole reale pentru siguranţa traficului. A demonstrat-o accidentul petrecut aseară pe Drumul Judeţean 251, între comunele Pechea şi Costache Negri.


Un cal a ţâşnit în faţa unei maşini conduse regulamentar de un gălăţean care se îndrepta spre Tecuci, conducătorul auto nereuşind, din cauza vizibilităţii reduse, să oprească la timp. A luat animalul pe capotă şi l-a aruncat câţiva metri pe şosea, în urma impactului maşina fiind serios avariată, iar calul, extrem de grav rănit. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că şoferului îi fusese imposibil să anticipeze apariţia animalului pe şosea.


„În urma cercetărilor, s-a stabilit că animalul aparţinea unei bătrâne, care îl legase de un copac pe marginea drumului, însă calul s-a eliberat şi a intrat pe carosabil. Proprietara a fost sancţionată cu avertisment pentru că a lăsat calul nesupravegheat. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti", ne-a declarat subinspectorul Adrian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.


Cel mai „şifonat" din acest accident a ieşit chiar calul, care din impactul cu caroseria maşinii s-a ales cu picioarele rupte şi multiple leziuni interne.


„Am fost solicitaţi să eutanasiem un cal rănit într-un accident rutier la Pechea, dar când am ajuns acolo, animalul era deja mort din cauza leziunilor foarte grave suferite", susţine Deomid Lazăr, şeful Poliţiei Animalelor Galaţi.


Autorităţile atrag atenţia posesorilor de animale să nu le lase libere pe drumurile publice sau în apropierea acestora, mai ales în această perioadă în care mijloacele de transport cu tracţiune animală sunt folosite frecvent pentru transportul recoltelor de la câmp.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite