O firmă de apartament din Galaţi a reuşit performanţa de a fenta statul cu peste două milioane de euro. Vezi aici cum a reuşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O societate gălăţeană a ajuns în vizorul DNA după ce a beneficiat de rambursări ilegale de TVA, în urma unor documente false. Firma a prejudiciat bugetul statului cu aproximativ două milioane de lei, jumătate reprezentând rambursare ilegală de TVA.

Mai mulţi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Galaţi sunt cercetaţi de DNA şi riscă între doi şi opt ani de închisoare după ce au prejudiciat bugetul statului cu aproximativ două milioane de lei.

Potrivit Gărzii Financiare Galaţi, societatea-căpuşă a înregistrat în acte o serie de achiziţii fictive ale căror documente figurau emise de o firmă din Arad, pentru a beneficia de deducere de TVA.

"Prejudiciul total estimat produs de reprezentanţii societăţii controlate este de 1.898.952 de lei. Dintre aceştia, impozitul pe profit diminuat este de 628.487 de lei, iar TVA dedusă în baza facturilor este de 1.270.465 de lei", ne-a declarat Toader Ţocu, comisarul-şef al Gărzii Financiare Galaţi.

Facturi scrise de mână

Mai mult decât atât, facturile prezentate comisarilor de la Garda Financiară semănau mai degrabă cu nişte fiţuici scrise de mână decâţ cu nişte facturi, în condiţiile în care acestora le lipseau, printre altele, data şi semnăturile.

"Facturile în baza cărora se justifică achiziţii de imobilizări şi active circulante în valoare totală de peste 6,4 milioane de lei, în baza cărora s-a dedus TVA în valoare de peste 1,2 milioane de lei şi cheltuieli în valoare de aproximativ 4 milioane de lei, nu conţin date cu privire la mijloacele de transport, data la care s-a făcut expediţia bunurilor şi nici datele şi semnătura delegaţilor", spune comisarul-şef.

„Singura referire cu privire la delegat şi date privind expediţia înscrisă pe cele şapte facturi este amprenta unei ştampile cu numele Pantea Ciprian-Cristian, persoană din explicaţiile căreia însă reiese că nu a avut niciodată actele firmei şi nu le-a văzut şi nu a desfăşurat nicio activitate, iar societatea a înfiinţat-o la rugămintea lui Rădiţa Marcel, pentru care a semnat acte în alb, în baza unei promisiuni de a beneficia de 500 de lei", a precizat Toader Ţocu.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite