Planul Urbanistic General, supus consultării publice. Gălăţenii sunt aşteptaţi în holul Universităţii "Dunărea de Jos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul Urbanistic General este realizat de Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti şi va fi finalizat în 2012. Gălăţenii care vor sa vină cu sugestii pentru a aduce completări  sau intervenţii corective la noul PUG sunt aşteptaţi în holul Universităţii Dunărea de Jos, zilnic, timp de o lună, între orele 9.00-16.00.

Primăria Galaţi a început consultarea publică pentru noul Plan Urbanistic General (PUG). Arhitectul şef Teodora Voicilă, primarul Dumitru Nicolae şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco au vorbit ieri în cadrul în cadrul unei scurte festivităţi despre necesitatea şi impactul pe care îl va avea noul PUG asupra evoluţiei oraşului.

„La ora actuală funcţionăm după un PUG în fază de prelungire, expirat, care nu mai corespunde nevoilor oraşului. Este nevoie de un Plan Urbanistic General coerent", a declarat Teodora Voicilă, arhitectul şef al municipiului Galaţi.

Axa Domnească-Faleză

Conform aceleaşi surse, noul PUG va aduce coerenţă dezvoltării oraşului şi instituie reguli clare". Principalele prevederi ale noului PUG sunt ca strada Domnească să devină în wekeend, spaţiu pietonal, împreună cu Faleza, iar aici să aibă loc manifestări expoziţionale şi diverse evenimente.

"Noul PUG ne obligă să realizăm planuri urbanistice zonale. Avem unul pe Domnească şi vom mai avea unul pe Faleză. Zona Falezei trebuie sistematizată şi consolidată. PUG-ul este îndreptat către interesul public, iar prevederile sunt gândite în aşa fel încât să susţină viaţa urbană de calitate", a declarat arhitecta.

Avize după avize

După primirea avizelor de la Ministerul Dezvoltării, de la Cadastru, de la Mediu şi de la companiile de utilităţi, PUG-ul va trebui validat de la Prefectură, urmând ca apoi să fie aprobat de Consiliu Local.„Din acel moment el intră în funcţiune şi trebuie să-l respectăm. Fac un apel către toţi cetăţenii, mai ales către oamenii politici, să ţină cont de regulamentul noului PUG”, a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.  

Gălăţenii care vor sa vină cu sugestii pentru a aduce completări  sau intervenţii corective la noul PUG sunt aşteptaţi în holul Universităţii Dunărea de Jos, zilnic, timp de o lună, între orele 9.00-16.00.Pe 8 septembrie, la Teatrul Dramatic, va avea loc dezbaterea publică a PUG-ului.

 „Dorim ca realizarea acestui PUG să fie cât mai transparentă şi toţi cetăţenii să înţeleagă ce şi cum se va construi de acum înainte în oraş. El va fi finalizat anul viitor”, a spus şi primarul Dumitru Nicolae.

Vechiul PUG a expirat anul în 2009, iar autorităţile locale au decis să-l prelungească până la o dată nedeterminată. În tot acest timp, în Galaţi se construieşte după un PUG datând din 1999.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul” (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite