Căderea bursei loveşte Galaţiul. Angajaţii Combinatului: "Ne aşteptăm la vremuri grele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul indian Laksmi Mittal, patronul combinatului siderurgic de la Galaţi, a pierdut nu mai puţin de 3,2 miliarde de dolari, în ultima săptămână, din cauza prăbuşirii burselor.

La începutul anului, Forbes estima averea indianului la aproximativ 20 de miliarde de dolari, dar acţiunile Mittal Steel (principala companie a miliardarului, care are peste 320.000 de angajaţi în 60 de ţări) au pierdut 18,7% din valoare în ultimele cinci zile.

Contactat de „Adevărul", purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi a refuzat să comenteze pe marginea celor întâmplate. „Nu sunt autorizat să comentez", a precizat acesta.

În acelaşi timp, sindicaliştii de pe platforma siderurgică ne-au declarat că scăderea acţiunilor deţinute de Laksmi Mittal din ultima săptămână nu ar trebui să afecteze activitatea de producţie a combinatului de la Galaţi.

„Nu cred că ce s-a întâmplat va influenţa societatea. Cel puţin, nu ar trebui să influenţeze activitatea pentru că, juridic, vorbim de averea personală a lui Laksmi Mittal şi nu de contribuţia acestuia în cadrul grupului", ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Galaţi.

În schimb, în rândul angajaţilor ArcelorMittal există o stare de tensiune pronunţată în legătură cu viitorul locurilor lor de muncă. Peste 60% dintre salariaţii contactaţi de reporterii „Adevărul" la poarta firmei, la ieşirea din schimb, şi-au exprimat temerea că ar putea urma noi disponibilizări. „Ne aşteptăm la vremuri grele", a fost declaraţia cel mai des auzită.

ArcelorMittal Galați (fost Sidex) este cel mai mare combinat siderurgic din România. A fost cumpărat de LNM Holdings NV în 2001, de la statul român, cu 70 de milioane de dolari.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite