Un gălăţean a fost arestat pentru clonare de carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Gheorghe, în vârstă de 26 de ani a fost reţinut de către procurorii DIICOT sub acuzaţia de fraudă bancară prin falsificare de instrumente de plată

Tânărul a fost reţinut în gara Craiova, iar procurorii suspectează că acesta ar face parte dintr-o reţea de falsificatori, care opera de cel puţin doi ani pe teritoriul Italiei.

Începând cu luna aprilie 2010, Laurenţiu Ion Vlăduţ, zis „LARI", Tiugan Adrian Constantin, Cornel Constantin Stroilă Claudiu Florin Iordache şi Nicuşor Dorian Stoian au constituit o grupare infracţională, specializată în fabricarea de dispozitive pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, prin reinscripţionarea datelor conturilor bancare obţinute în mod fraudulos în urma montării aparaturii de skiming la ATM-uri din Italia şi retragerea de numerar prin operaţiuni frauduloase şi acces fără drept la bancomate", se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Gălăţeanul era implicat în procesul de fabricaţie al aparatelor de clonat carduri şi, din acest motiv, a şi primit, în cursul zilei de ieri, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Alături de Gheorghe, au mai fost reţinuţi alţi cinci inşi, suspectaţi că ar face parte din aceiaşi reţea. Printre ei se numără şi Ion Laurenţiu Vlăduţ , fiul adjunctului comandatului Poliţiei municipiului Calafat şi soţia acestuia, Sorina, consideraţi capii reţelei. Din locuinţa acestora din urmă a fost ridicată aparatură electronică folosită la clonarea de carduri.

„ Au acţionat în Italia, iar toată aparatura era transportată acolo. Deocamdată nu se ştie valoarea prejudiciului", a spus Adrian Glugă, procuror-şef în cadrul DIICOT Craiova.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite