Program cu surprize de Ziua Marinei. Vezi aici ce spectacole vor avea loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor cânta Laura Lavric şi Mioara Velicu, vor fi focuri de artificii şi o spectaculoasă defilare cu torţe, pe role. Autorităţile au reuşit să „resusciteze" pentru câteva minute şi Pânzarul Moldovenesc, care va defila pe apă

Autorităţile administrative şi culturale din oraş au bătut în cuie, zilele acestea, programul pentru Ziua Marinei din acest an.
Nu vor lipsi din program, nici în acest an, discursurile oficiale. Prea Sfinţia Sa Casian Crăciun - episcopul Dunării de Jos, Eugen Chebac - preşedintele Consiliului Judeţului şi primarul Dumitru Nicolae vor vorbi între 17.30 şi 18.00.
Va urma o scurtă slujbă de pomenire a celor dispăruţi în apele Dunării şi se va lansa la apă crucea de flori, după care militarii va prezenta onorul.
Momentele oficiale vor fi urmate de altele mult mai destinse, cum ar fi parada navelor militare şi civile. După o lungă perioadă în care nu a mai fost văzut nici pe apă, dar nici pe uscat, Pânzarul Moldovenesc va face parte din nou din programul de Ziua Marinei.
„Pe apă, evident! Va circula, cât de cât, chiar dacă avea la un moment dat o gaură imensă. L-am resuscitat pentru moment, dar el va intra în reparţii capitale după Ziua Marinei", spune directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos", Sergiu Dumitrescu.
La final va apărea Peştele Mitic, care va da practic startul jocurilor marinăreşti. Vorbim aici despre „Parâma", „Oul", „Fuga în sac", „Raţa", „Furtul miresei" sau „Hora".
Iubitorii de muzică simfonică vor putea vedea în zona scărilor de la „Valurile Dunării", un concert susţinut de artiştii Teatrului „Nae Leonard", care va începe în jurul orei 19.30 şi va dura două ore.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite