VOCEA MOLDOVEI: Fărădelegea poartă uniformă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

A nenorocit un copil pentru că se grăbea să salveze de la palme un beţiv dintr-un bar. Aceasta este alegerea unui poliţist din Galaţi care a călcat cu maşina un copil de 12 ani pe zebră!

Accident în centru. O maşină a Poliţiei calcă, pe zebră, o copilă de 12 ani. Sirene, scandal, îmbrânceli. Fetiţa ajunge la spital în stare gravă, iar medicii spun că va rămâne cu sechele fizice şi psihice.

Urmează ancheta. Poliţistul este cercetat de proprii colegi (cam lipsită de deontologie metoda, totuşi...), care ajung repede la o concluzie finală: „Vinovat este copilul, care a traversat strada fără să se asigure că venea o maşină de Poliţie cu sirena şi girofarul pornite".

CITEŞTE ŞI:

VOCEA MOLDOVEI: Dacă şpagă nu e, nimic nu e

VOCEA MOLDOVEI: Şpăgarul moldovean şi cavalerii de Malta

VOCEA MOLDOVEI: Uite-aşa îşi fură „caşcheta” singuri!

VOCEA MOLDOVEI: Oare de ce-i mai plătim?

Nimeni nu spune de ce şi, mai ales, DE UNDE ar fi trebuit să ştie fetiţa de 12 ani această regulă. Căci, ca să fim oneşti, aşa ceva nu se explică nicăieri prin şcoli. De fapt, regula girofarului o învaţă şoferii, pentru permis, nu copiii, care ştiu, de mici, că zebra este teritoriul lor. Învăţătorul care m-a iniţiat în tainele traficului mi-a spus că maşinile n-au cum să mă calce pe zebră. La fel li se explică elevilor şi în zilele noastre.

Părinţii copilei sunt revoltaţi şi aduc martori cum că maşina implicată în accident nici măcar nu avea sirena în funcţiune. Şi că poliţistul de la volan nu s-a deranjat să încetinească, deşi în zona trecerilor de pietoni toţi şoferii fac asta. Pe de altă parte, poliţistul invocă faptul că era în misiune şi că mergea să aplaneze o ceartă dintr-un bar. Greu de spus dacă este aşa sau altfel.

Una peste alta, însă, rămâne în discuţie unde începe şi unde se termină dreptul oamenilor în uniformă de a călca legea. Pentru că, între noi fie vorba, scuza găsită de poliţist - cum că a călcat copilul pentru că se grăbea să salveze de la palme un beţiv dintr-un bar - mi se cumplit de cinică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite