VOCEA MOLDOVEI:Dacă şpagă nu e, nimic nu e

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

Am o ştire la limita dintre şocant şi revoltător: Primăria de la Galaţi vrea să dea 4 milioane de euro pe un sediu nou, deşi i s-a oferit un spaţiu gratuit.

Primăria din Galaţi a rămas fără sediu. Clădirea, care până în 1947 a adăpostit cel mai şic hotel din urbe, a fost retrocedată proprietarului de drept. Ştirea nu este una inedită. Nu este nici prima, nici ultima instituţie rămasă pe drumuri.

Ceea ce surprinde însă este maniera în care autorităţile locale vor să rezolve problema, fără a ţine seama de criza profundă în care se află bugetul public.

CITEŞTE ŞI:

VOCEA MOLDOVEI: Şpăgarul moldovean şi cavalerii de Malta

VOCEA MOLDOVEI: Uite-aşa îşi fură „caşcheta” singuri!

VOCEA MOLDOVEI: Oare de ce-i mai plătim?

Modul în care primăria va dobândi un sediu adecvat a împărţit funcţionărimea în două tabere. Prima dintre ele militează pentru cumpărarea vechiului sediu de la actualul proprietar. Asta deşi preţul cerut este exorbitant: 4 milioane de euro pentru o proprietate a cărei valoare de piaţă este de cel mult un milion.
A doua tabără gravitează în jurul primarului Dumitru Nicolae şi „propăvăduieşte" construirea unui sediu nou, care ar costa tot vreo 4 milioane de euro.

Aparent, cele două variante sunt total diferite. În realitate, însă, dacă este să ne luăm după „gurile rele", în ambele cazuri există un „filon" comun: comisionul. Şpaga! Că se aude că şi în cazul cumpărării, dar şi în cazul construirii, există persoane dispuse să ofere nişte bănuţi, acolo, de încurajare, celor care votează investiţia.

În tot acest timp, propunerea cotidianului „Adevărul de Seară", bazată pe un sondaj de opinie - anume ca Primăria să se mute în Palatul Prefecturii, care este pe jumătate gol - este considerată nerealistă. Asta deşi mutarea nu costă nimic, există spaţiu suficient, prefectul este de acord, iar o coabitare similară funcţionează deja cu succes la Brăila.

Problema e că soluţia asta nu aduce niciun comision! Păi, ce treabă-i asta, fără?!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite