Bani europeni, cu bon de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit  implementează în momentul de faţă un sistem electronic de gestionare a cererilor de finanţare pentru fonduri nerambursabile. Problema este că noul sistem i-a prins pe picior greşit pe oamenii de afaceri care lucrează la proiecte de finanţare şi există pericolul ca aceştia să piardă milioane de euro.

„În mod automat, sistemul generează un bon de ordine alocat solicitantului pe baza căruia va fi încărcată cererea de finanţare. În ultima zi de depunere a unei sesiuni de proiecte, la ora 12,00, sistemul de eliberare a bonurilor se blochează automat şi în sistem nu mai pot fi introduse noi cereri de finanţare", ne-a declarat Nicu Chebac, directorul APDRP Galaţi.


Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 29 iulie. De la începutul anului, la Galaţi, au fost depuse 46 de proiecte pentru care se solicită 26 de milioane de euro.


Cea mai mare investiţie realizată în ultimii doi ani în judeţul Galaţi este depozitul de legume aparţinând societăţii Simongrig, considerat cel mai mare din Moldova, pentru care s-au cheltuit două milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite