Finanţele au băgat spaima-n gălăţeni! Vezi aici care este termenul limită de depunere a declaraţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de la malul Dunării s-au înghesuit la Direcţia Generală a Finanţele Publice pentru a depune Formularul 112. Chiar dacă termenul limită este 25 iulie, până în acest moment, 98% dintre gălăţeni şi-au depus declaraţiile unice.

Amenzile mari pe care le-ar putea încasa, dar şi faptul că au posibilitatea depunerii declaraţiilor online, i-au făcut pe gălăţeni ca anul acesta să devină campioni în ceea ce priveşte depunerea Formularului 112.

Chiar dacă termenul limită de înregistrare a acestuia este 25 iulie, până în acest moment 98% dintre gălăţeni şi-au depus declaraţiile unice. „Anul acesta oamenii s-au dovedit a fi foarte responsabili. Cele mai multe dintre declaraţii sunt depuse online, de către cei care deţin certificat digital", ne-a declarat George Marinescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi.

Potrivit acestuia, din cei 10.297 de gălăţeni care au completat şi depus Formularul 112, 6.800 de persoane au făcut-o online şi doar 3.497 au depus la sediul Finanţelor Publice.

„Nu mai puţin de 7.000 de gălăţeni deţin certificate digitale, ceea ce le permite să economisească şi timp, dar nici să nu depună prea mult efort. De exemplu, un contabil care se ocupă de activitatea mai multor societăţi poate depune cu un singur certificat digital declaraţiile unice pentru toate", ne-a spus George Marinescu.

25 iulie, termenul limită

Gălăţenii care nu-şi vor depune declaraţiile unice până pe data de 25 iulie riscă să fie sancţionaţi. Amenzile pornesc de la 100 şi pot ajunge până la 1.000 de lei.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice reaminteşte contribuabililor că termenul limită de depunere a Declaraţiei unice - Formular 112, aferent obligaţiilor lunii iunie, este 25 iulie şi îi invită pe aceştia din timp în vederea evitării neplăcerilor care se pot ivi datorită depunerii în ultimele zile ale temenului limită, respectiv: aglomeraţia mare la ghişee, corectarea cu întârziere a erorilor, suprasolicitarea şi blocarea sistemelor informatice şi altele", a precizat George Marinescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite