Galaţi:Studenţii rău-platnici, exmatriculaţi fără milă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi:Studenţii rău-platnici, exmatriculaţi fără milă
Galaţi:Studenţii rău-platnici, exmatriculaţi fără milă

Chiar dacă este criză şi este posibil ca unii studenţi să nu-şi poată plăti la timp taxele de studiu, conducerea Universităţii Dunărea de Jos este decisă să nu aibă milă de niciun datornic

Universitatea a aplicat un sistem informatic performant care alertează serviciul de contabilitate atunci când studenţii nu-şi plătesc la timp taxele.

 “Aceştia sunt identificaţi rapid şi exmatriculaţi. Bine, mulţi dintre ei revin, îşi plătesc taxa de reînmatriculare, îşi plătesc restanţele şi redevin studenţii noştri. În acest fel ei nu rămân cu restanţe către noi”, ne-a declarat rectorul Universităţii Dunărea de Jos, Viorel Mânzu.

Cei care sunt în imposibilitatea de a-şi mai plăti taxele de şcolarizare sunt scoşi din registrele şcolare din anul respectiv, dar sunt primiţi la cursuri, astfel încât în momentul în care vor solicita reînmatricularea să nu fi pierdut nimic din materia didactică.

Facultăţile tehnice, cele mai abandonate

Pe lângă cei care îşi pierd statutul de student din cauză că nu mai au bani să-şi plătească taxele mai există şi câteva zeci care abandonează de bună voie cursurile.

Cei mai mulţi dintre aceştia sunt din învăţământul tehnologic, acolo unde materia este mai dificilă. Eu aş pune această renunţare pe seama faptului că, an de an, dispar sistematic obiectivele industriale din Galaţi. În aceste condiţii, inserţia pe piaţa muncii a acestor studenţi devine tot mai dificilă. Ce-i mai grav este faptul că aceşti tineri renunţă definitiv, şi nu se orientează către alte specializări, mai puţin tehnice”, mai spune rectorul Viorel Mânzu.

 El îi înţelege perfect pe cei care consideră că nu prea mai are rost să facă o facultate dacă nu au un loc de muncă, dar pe de altă parte nici nu poate să le dea o diplomă aşa, pe degeaba.

Pentru noi este un test al maturităţii, o facultate nu se face în timpul liber”, a mai spus rectorul Viorel Mânzu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite