De anul acesta, evaluarea naţională se va derula timp de 17 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este al doilea an consecutiv în care elevilor din clasa a opta nu li se mai testeazăcunoştinţele la Istorie şi Geografie. Spre deosebire de anul trecut, când evaluarea naţională începea pe la jumătatea lunii mai şi se termina în ultimele zile ale lui iunie, anul acesta, concursul va dura mult mai puţin: doar 17 zile.

Imediat după ce absolvenţii de clasa a opta vor termina cursurile (10 iunie 2011), secretariatele şcolilor vor începe înscrierile pentru Evaluarea Naţională. Pe 20 iunie, este programată proba scrisă la Limba şi literatura română.


Dacă vor fi înscrişi pentru proba la limba maternă, aceştia vor intra în examen pe 21 iunie. A doua zi, pe 22 iunie, candidaţii vor susţine proba scrisă la Matematică.
Evaluarea din acest an va fi a doua, după cea de anul trecut, în care nu se va mai da probă scrisă la istorie sau geografie. "Probabil că au considerat că elevii au suficiente noţiuni din aceste două materii şi nu mai este nevoie să le testăm la finalul gimnaziului", a remarcat ironic un profesor de istorie.


Rezultatele concursului de evaluare naţională vor fi afişate pe 24 iunie, până la ora 14.00, astfel încât între orele 14.00-18.00 să se poată depune contestaţiile.
Pe 25 şi 26 iunie, comisiile de corectare au timp pentru rezolvarea contestaţiilor, iar pe 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.


"Testele încearcă să identifice modul în care copiii receptează şi produc mesajele scrise din programa şcolară pentru clasa a opta, din texte literare şi nonliterare, dar şi dacă ştiu să utilizeze corect şi adecvat limba română în producerea acestor mesaje", spune inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite