A evadat, dar s-a întors cu un taxi la cătuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean de 28 de ani riscă încă cinci ani de puşcărie, pe lângă pedeapsa iniţială, pentru că a părăsit punctul de lucru, respectiv Cartierul „Siret" din Vădeni- Brăila -la care erau folosiţi deţinuţi- pentru a-şi vizita rudele din Galaţi.

Silviu Vlasie, condamnat, în 2008, la şase ani şi şase luni de închisoare pentru tâlhărie, îşi executa pedeapsa în regim deschis, la muncă pe şantierul de construcţie a blocurilor din cartierul Dimitrie Cantemir , numit şi „Siret".

El şi-a sunat unchiul, pe Costin Laurenţiu, şi i-a cerut să-l ia cu maşina de pe şantier şi să-l ducă în oraş. A motivat că a obţinut o învoire de la agentul supraveghetor.

După circa jumătate de oră, deţinutul a fost anunţat de către un alt puşcăriaş, care l-a sunat pe telefonul mobil, că lipsa lui a fost decoperită şi că s-a dat alarma. Imediat, Silviu Vlasie a oprit un taxi şi i-a cerut şoferului să-l ducă pe şantier. Spera că va fi iertat.

În timpul urmăririi penale, deţinutul s-a încurcat în explicaţii, spunând, mai întâi, că a fost învoit de către agentul supraveghetor de la locul de deţinere, deşi astfel de acţiuni nu pot fi permise decât de conducerea Penitenciarului, pentru ca apoi să revină şi să recunoască că a plecat de capul lui. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pentru evadare.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite