Galaţi:Două familii s-au mutat pe trotuar după ce au fost evacuate din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi:Două familii s-au mutat pe trotuar după ce au fost evacuate din casă
Galaţi:Două familii s-au mutat pe trotuar după ce au fost evacuate din casă

Două familii sunt nevoite să trăiască pe stradă, în corturi improvizate, iar edilii ridică din umeri Drama lor a început atunci când Instanţa de judecată a hotărât evacuarea celor cele cinci familii care locuiau pe Strada Mihai Eminescu, la numărul 21, imobilul fiind revendicat de foştii proprietari. Două dintre acestea,  Chiriac şi Cocoş, au mai rămas în stradă.

S-a împlinit o săptămână de când Gheorghe Chiriac şi soţia sa Florica şi-ai înjghebat un trai chinuit, pe stradă,  într-un cort improvizat.

Cei doi nu au nicio sursă de venit, trăiesc din ajutorul social şi îşi procură mâncarea de la Cantina de ajutor social. Au fost chiriaşi ai Primăriei până când casa a fost retrocedată proprietarilor.

La ora la care am ajuns pe Strada Eminescu, „acasă  se afla doar domnul Chiriac, soţia lui fiind plecată la cantină, după mâncare. Omul ne-a povestit că, până la Revoluţie, a lucrat la întreprinderea „11 Iunie”, ca motostivuitorist.

După 1989, când a început privatizarea societăţilor importante din oraş, au apărut şi necazurile. A rămas pe drumuri şi s-a înglodat în datorii.

Problemele financiare s-au rezolvat într-o oarecare măsură după ce fiica soţilor Chiriac a plecat să muncească în Italia. Nu pentru multă vreme însă, deoarece recesiunea a „închis” şi această  sursă de venit.

Fata s-a măritat şi are un copil. Situaţia a devenit grea şi la ei. Are fetiţa bolnăvioară şi nu ne mai poate da bani”, ne-a spus bătrânul trist. 

„Dacă nu au serviciu, nu primesc nimic”

Cealaltă familie evacuată, Cocoş, este formată din şase persoane. Elisabeta a rămas fără soţ cu mulţi ani în urmă şi are grijă singură de copii. Unicul ajutor pe care îl primeşte vine din partea Asociaţiei „Stejarul către tineri”. „Îi ajutăm şi noi cu ce putem. Aducem apă şi ce mai au nevoie cei mici. O să încercăm să organizăm şi o campanie de strângere de fonduri”, ne-a spus Laurenţiu Popa, preşedintele asociaţiei.

Chiar dacă vremea s-a răcit, iar traiul sub cerul liber este greu de îndurat, reprezentanţii Primăriei întârzie să găsească o soluţie pentru aceşti oameni. Cele două familii au fost de mai multe ori la uşa edilului şef Dumitru Nicolae, dar fără folos.

Primarul nu ne-a primit. Am fost pe la alţi funcţionari. Am înţeles că domnul primar ar fi spus că nu are case în buzunare pentru toţi cei care au nevoie de o locuinţa”, ne-a mai spus Chiriac Gheorghe.

Din nefericire, şansele ca necazurile celor două familii să fie rezolvate sunt aproape nule. „Două sau trei din cele cinci familii evacuate au primit casă. Dacă ceilalţi nu au serviciu, nu primesc nimic”, a precizat primarul Dumitru Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite