UPDATE: FRF a respins cererea LPF de amânare a etapelor 22 si 23. Rămân amânate doar etapele din ligile inferioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meciul Unirea - Otelul a fost amânat din cauza ninsorii
Meciul Unirea - Otelul a fost amânat din cauza ninsorii

Liga Profesionistă de Fotbal a cerut astăzi ca partidele din etapa a 22-a şi cele din etapa a 23-a să fie amânate. Meciurile respective urmau să se joace trei zile mai târziu faţă de programarea iniţială.

UPDATE: FRF a respins propunerea venită de la LPF şi a hotărît păstrarea vechiului program.

FRF şi-a motivat decizia intr-un comunicat de presă:

"Adresei pe care Liga Profesionistă de Fotbal ne-a trimis-o astăzi, după încheierea şedinţei Comitetului Executiv al FRF, privind reprogramarea unor etape din cadrul returului campionatului Ligii I, ediţia 2009-2010, nu i se poate da curs, din următoarele considerente:

- Comitetul Executiv al FRF a stabilit programul semifinalelor Cupei României-Timişoreana, ediţia 2009-2010 în zilele de 24 şi 25 martie a.c. (turul) şi, respectiv, 14 şi 15 aprilie (returul), precum şi finala competiţiei amintite, în ziua de 26 mai a.c., la Iaşi, toate acestea regăsindu-se şi în grila de programe a deţinătorului de drepturi TV, conform contractului încheiat de acesta cu FRF. În ziua de 26 mai a.c. este programată, la Iaşi, şi finala Cupei României la fotbal feminin;

- Tot pe 26 mai a.c. urmează să se desfăşoare, tot la Iaşi, Adunarea Generală a FRF, care are pe Ordinea de Zi propuneri de modificare a Statutului;

- În urma aprobării date de Comitetul Executiv al FRF, echipa naţională a României va avea un stagiu de pregătire în perioada 24 mai - 5 iunie a.c., care va cuprinde şi trei meciuri amicale: contra Ucrainei (pe 29 mai) - contractul fiind semnat, precum şi în zilele de 2 şi 5 iunie a.c., în cazul ultimelor două existând înţelegeri de principiu, care urmează să se transforme în contracte ferme"

Această decizie a fost luată din cauza ninsorii, pentru protejarea terenurilor. Partidele din etapa a 21, programată la sfârşitul acestei săptămâni, se vor disputa conform planificării iniţiale, nemafiind timp destul pentru schimbarea programului echipelor şi a televizărilor.


"Am făcut adresa către Federaţia Română de Fotbal ca etapa intermediară de la mijlocul săptămânii viitoare, a 22-a, să se decaleze. Deci această etapă se va juca trei zile mai târziu, la sfârşitul săptămânii viitoare, atunci când trebuia să se joace în etapa 23. Iar această rundă, a 23-a, va deveni intermediară. Aceste două etape se decalează cu trei zile", a declarat Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.


Astfel, meciul Unirea Urziceni - Oţelul Galaţi, din etapa a 22-a, care trebuia să se dispute joi, 18 martie, va avea loc cel mai probabil duminică, 21 martie. Totodată, meciul Oţelul - Dinamo, din etapa 23, care ar fi trebuit să se joace pe 20 martie, va avea loc, cel mai probabil, miercuri 24 martie.

FRF a amânat şi meciurile din Liga a II-a şi a III-a

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotarât astăzi, tot din cauza ninsorii reprogramarea etapelor care urmau să se dispute la sfârşitul acestei săptămâni în cadrul campionatului naţional, Ligile a II-a şi a III-a, precum şi a jocurilor oficiale de juniori şi feminin. Aceste meciuri au fost amânate cu o săptămână.

Campionatul viitor va începe pe 24 iulie

Tot în şedinţa de astăzi a Comitetului executive a fost stabilit calendarul competiţional pentru sezonul 2010-2011. Astfel, campionatul Ligii I va începe la data de 24 iulie 2010, cel al Ligii a II-a pe 21 august, iar Liga a III-a în ziua de 20 august.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite