Doi ofiţeri ai Poliţiei de Frontieră Galaţi sunt cercetaţi pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi efectuează acte de urmărire penală faţă de Marian Valenti Leopa, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă şi faţă de Ion Melinte, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi îl acuză pe Marian Valentin Leopa de două infracţiuni de trafic de influenţă, iar pe Ion Melinte, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pentru complicitate la trafic de influenţă, informează, marţi, DNA.

"În a doua jumătate a anului 2010, inculpatul Leopa Marian-Valentin a pretins unui denunţător suma de 25.000 de euro din care a primit, prin intermediar, suma de 400 de euro şi obiecte în valoare de 600 de euro, susţinând că, în schimb, va interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT astfel încât acesta să facă demersuri în instanţă pentru ca denunţătorul să fie scos dintr-un dosar penal în care era cercetat şi să fie exonerat de răspunderea penală. Ulterior, denunţătorul a constatat că pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, în baza căruia a fost extrădat din Italia şi încarcerat in România", se arată în comunicatul DNA.

În 22 iulie 2011, inculpatul Leopa Marian Valentin i-a pretins din nou aceluiaşi denunţător suma de 9.000 de euro, promiţându-i că îi va determina pe judecători să pronunţe condamnarea sa la o pedeapsă cu suspendarea executării acesteia, precum şi să dispună revocarea măsurii arestării preventive.

Luni, 8 august 2011, inculpatul Leopa Marian Valentin a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 5.000 euro, reprezentând o parte din suma de bani pretinsă, în scopul sus menţionat.

În ziua stabilită pentru primirea sumei de 5.000 euro, inculpatul Leopa Marian Valentin i-a cerut persoanei intermediare să se deplaseze la un notar public şi să încheie un contract de împrumut pentru a disimula fapta de corupţie.

Cel care l-a sfătuit pe inculpatul Leopa Marian Valentin să disimuleze primirea ilicită a banilor sub forma unui contract de împrumut a fost învinuitul Melinte Ion, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, cercetat în acelaşi dosar pentru complicitate la trafic de influenţă.

Inculpatului Leopa Marian Valentin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar în 9 august, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia. Marţi, inculpatul este prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite