Focuri de armă în pădurea de la Smulţi/Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă după doi hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi bărbaţi care tăiau lemne cu drujba au fost prinşi în flagrant de poliţişti. După o urmărire ca în filme printre copaci, continuată pe câmp şi după ce au tras mai multe focuri de armă, poliţiştii au pus mâna pe unul dintre suspecţi.

Tache Iulian M., de 24 de ani, din comuna Vârlezi, împreună cu un alt prieten au fost prinşi în flagrant în timp ce furau lemne din pădurea din apropiera localităţii Smulţi. Când au văzut poliţiştii au aruncat din căruţă trei buşteni şi au fugit.

Nici măcar cele două focuri de avertisment nu i-au speciat pe hoţi. Urmărirea a continuat prin pădure şi pe câpul din apropierea satului. După mai bine de 2,5 kilometri, cel care fugise cu căruţa a rămas blocat în mărăcini, iar poliţiştii au fost nevoiţi să mai tragă după el încă patru focuri de avertisment. Într-un final, acesta a fost prins şi dus la postul de poliţie, în timp ce amicul său se află în continuare în libertate.

Poliţiştii din comuna Smulţi în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe perimetrul plantaţiei antierozională de salcâmi, plantaţie ce aparţine ANIF, Sucursala Teritoriala Moldova de Sud, în vederea prevenirii furturilor de material lemnos, au surprins în flagrant doi bărbaţi ce tăiau cu un motofierăstrău arbori pe care îi încărcau într-o căruţă. "În urma executării focurilor de avertisment în plan vertical nu a fost rănita nici o persoană. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii l-au identificat şi pe celălalt suspect care, în prezent, se sustrage cercetărilor", spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Tot ieri, un alt hoţ de lemne a fost prins în flagrant. De această dată, Vasile C., de 28 de ani, din Fârţăneşti a fost prins în timp ce transporta cu maşina buşteni de stejar pe care-i furase din zona zona Valea Cantonului, Fârţăneşti.

"Materialul lemnos a fost ridicat urmând a fi predat Ocolul Silvic, iar drujba folosită la tăierea arborilor a fost ridicată în vederea confiscării", a mai spus Cristina Tatulici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite