Cum au reuşit câţiva deţinuţi din Penitenciarul Galaţi să înşele mai multe persoane din Ploieşti şi Câmpina prin metoda ”Accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au trimis în judecată  10 persoane, două dintre ele în stare de arest preventiv şi opt sub control judiciar, pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Persoanele private de libertate se recomandau ca fiind rude ale persoanelor vătămate în accidente de circulaţie  şi cereau diverse sume de bani ca să acopere cheltuielile medicale.

Protagoniştii acestei poveşti sunt încarceraţi în Penitenciarul Galaţi şi au elaborat un amplu sistem infracţional, ce a avut ca scop inducerea în eroare a unui număr cât mai mare de persoane în scopul obţinerii de importante foloase materiale.

”În perioada octombrie 2016 – 12.02.2017, persoanele private de libertate au indus în eroare 15 persoane de pe raza municipiului Ploieşti şi municipiului Câmpina prin metoda cunoscută în practica judiciară sub denumirea de ”Accidentul”, cauzând un prejudiciu de aproximativ 71. 600 lei”, se precizează în rechizitoriu.

Pentru realizarea scopului infracţional, deţinuţii şi-au procurat în prealabil telefoane mobile şi cartele preplătite cu sprijinul persoanelor aflate în stare de libertate, respectiv membri de familie sau apropiaţi ai persoanelor private de libertate în care aceştia aveau deplină încredere, persoane care în diferite moduri sunt angrenate în activitatea infracţională, prin acordarea de ajutor material sau moral.

”În concret, în cazul metodei ”Accidentul”, deţinuţii, autori ai infracţiunii de înşelăciune, contactau telefonic persoanele vătămate prezentându-se drept rude ale acestora, ocazie cu care le comunicau că din culpa lor au provocat accidente rutiere în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală gravă a unor persoane, în special copii, pe trecerea de pietoni”, susţin procurorii.

Cu aceste ocazii, deţinuţii pretindeau sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii intervenţiilor chirurgicale şi  înlăturarea răspunderii penale. Persoanele private de libertate au beneficiat de complicitatea unor persoane aflate în libertate, care s-au deplasat la domiciliile persoanelor vătămate şi au ridicat sumele de bani obţinute în mod ilicit.

Parchetul a propus instanţei de judecată luarea unor măsurii asigurătorii asupra sumelor de bani identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare. Dosarul a ajuns pe masa Judecătoriei Ploieşti, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite