Cum se pregăteşte apetisanta salată de vinete cu brânză. Preparatul tradiţional cu legume care însoţeşte aperitivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salata de vinete cu brânză este o alternativă la clasica salată de vinete. Necesită doar câteva ingrediente, pe care, de regulă, le avem în casă, şi se pregăteşte în doar câteva minute, iar gustul său delicios merită efortul.

Coacem vinetele, le curăţăm de coajă şi apoi le lăsăm la scurs pentru câteva minute. Le tocăm apoi mărunt cu un tocător de lemn, dar nu este greşit nici dacă trecem vinetele printr-un blender.

”Adăugăm apoi usturoiul tocat mărunt peste vinete, punem o parte din ulei şi amestecăm permanent. Punem apoi şi sare şi piper după gust şi adăugăm şi zeama de lămâie. Adăugăm şi brânza de oaie rasă, ca şi miezul de nucă mărunţit, urmând să amestecăm până când ingredientele se vor omogeniza, iar salata de vinete se va lega”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară.

Ingrediente salata de vinete:

-Vinete-800 de grame;

-Usturoi-doi căţei;

-Miez de nucă măcinat sau zdrobit-50 de grame;

-Brânză de oaie rasă-100 de grame;

-Gălbenuşul de la un ou;

-Zeamă de lămâie-o lingură;

-Ulei de floarea soarelui-100-150 de mililitri;

-Sare şi piper după gust.

La final, adăugăm şi gălbenuşul de ou, precum şi restul de ulei, amestecând constant pentru ca şi aceste ingrediente să se încorporeze bine. Lăsăm apoi salata de vinete la frigider pentru 30 de minute, după care o putem servi cu măsline, roşii, castraveţi şi ceapă roşie, alături de pâine prăjită.

Cotlet de porc cu legume grădinăresc

Spălăm şi curăţăm cotletele de porc de pieliţă, după care le vom aplatiza cu ciocanul de şniţel. Sărăm apoi carnea şi o introducem la frigider pentru câteva minute.

”Curăţăm ceapa şi o călim în puţin ulei. Dacă lucrăm cu legume congelate, le vom scoate de la frigider cu 30 de minute înainte de folosire pentru a se înmuia, după care le vom căli, adăugând şi puţină apă pentru a se pătrunde mai bine. Le vom tăia grosier pentru a se nu rupe când le amestecăm”, detaliază maestrul Nichi Mărăcine.

cotlete de porc cu legume Galati

Cotlete de porc cu legume FOTO clickpoftabuna.ro

Ingrediente:

-Cinci cotlete de porc-800 de grame;

-Ulei-200 de mililitri de ulei;

-Morcovi-400 de grame;

-Fasole verde-400 de grame;

-Conopidă-400 de grame;

-Roşii-400 de grame;

-Mazăre-200 de grame;

-Făină-două linguri;

-Pătrunjel-o legătură;

-Unt-50 de grame;

-Sare-un vârf de cuţit;

-Ceapă-două bucăţi.

Punem puţină sare şi piper peste cotlete, le dăm prin făină şi le prăjim în ulei. Tăiem şi roşiile şi le punem peste legume, gustăm şi eventual mai punem puţină sare, dacă considerăm că este necesar. Punem legumele sotate peste cotlete într-o tavă şi le introducem la cuptor pentru 20 de minute.

După ce le scoatem de la cuptor, vom servi cotletele de porc fierbinţi cu legumele aferente, cu pătrunjel tocat deasupra, alături de o garnitură de orez sau cartofi fierţi, după preferinţă. 

Recomandarea maestrului Nichi Mărăcine este să introducem în tava cu cotlete de la cuptor şi câteva felii de caşcaval pentru a da mâncării o savoare aparte şi să o servim apoi cu un sos alb care va conferi preparatului o aromă deosebită.

Pe aceeaşi temă:

Cum se pregătesc apetisanţii ficăţei cu afumătură şi ciuperci. Desertul delicios care însoţeşte preparatul

Cum se pregăteşte bujeniţa de porc cu sos de ciuperci şi ardei dulce. Prăjitura ca la bunica acasă care însoţeşte preparatul

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite