Vezi aici cât te costă o vizită la medicul de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent dacă este vorba despre o simplă adeverinţă solicitată sau o consultaţie medicală la domiciliu, pacienţii trebuie să achite anumite taxe, mai mari sau mici, atunci când apelează la medicul de familie.

Adevărul de Seară vă prezintă o listă completă cu serviciile medicale pentru care pacienţii sunt nevoiţi să plătească prestaţiile de care beneficiază în cadrul sistemului de asistenţă medicală primară.

Astfel, o adeverinţă care atestă starea generală de sănătate a unei persoane, document solicitat pentru angajarea acesteia sau pentru înscrierea la facultate costă 15 lei. Plătesc, dar data aceasta doar cinci lei şi pacienţii care solicită medicului de familie avizul epidemiologic de intrare în colectivitate sau „dovada de vaccinări".

În cazul persoanelor neasigurate sau a celor care nu se află înscrise pe lista de pacienţi a medicului respectiv, un consult are preţul de 50 de lei. Aceeaşi sumă o scot din buzunar şi bolnavii care nu se pot deplasa şi necesită consultaţia la domiciliu.

Tot contra-cost, medicii de familie fac injecţii la cerere, pentru persoanele care urmează un tratament injectabil şi doresc o administrare corectă a medicamentelor. Preţul unei injecţii este de şapte lei.

Cel mai scump dintre documente eliberate de către medicul de familie este de departe Certificatul prenupţial. Întocmirea acestui document strict necesar pentru oficializarea căsătoriei costă 100 de lei.

Alte servicii de care puteţi beneficia la medicul de familie, dar tot contra cost şi în funcţie de dotările cabinetului respectiv, sunt ecografiile generale sau EKG-urile. Preţul acestor investigaţii este de 50 şi respectiv 20 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite