Galaţi: Se dă cu cu parapanta pentru că în copilărie a visat să fie pasăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Se dă cu cu parapanta pentru că în copilărie a visat să fie pasăre
Galaţi: Se dă cu cu parapanta pentru că în copilărie a visat să fie pasăre

Şi-a depăşit frica şi şi-a împlinit visul pe care îl avea de mic copil: acela de-a vedea din înaltul cerului cum văd păsările. În viaţa de zi cu zi face simple măsurători, ca inginer topograf.

Încă din adolescenţă, tânărul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-şi realiza visul. Auzise de Aeroclubul României de la Bucureşti şi a intenţionat să se înscrie acolo, pentru a urma cursuri de zbor cu parapanta, mai ales că erau gratuite.

Din păcate, nu a fost să fie. Norocul nu i-a surâs nici la un alt club la care a încercat apoi, în Constanţa. Până la urmă s-a dovedit că încercase unde nu trebuia.

„Am dat căutare într-o seară pe Google şi am găsit un site în lucru, cu un nume: Albert Malaxa. Acesta conduce din Galaţi şi de aici a pornit totul”, îşi aminteşte Andrei. Trei zile mai târziu, se întâlnea cu Albert, iar de aici începe povestea.

Şi-a depăşit temerile

Zborul cu parapanta a fost un prag psihologic, pe care l-a depăşit încă de la prima încercare. De atunci, a avut atât de mult lansări, că nu le mai ştie numărul. Îi place atât de mult încât, dacă nu zboară cel puţin o dată pe săptămână, nu simte că trăieşte!

E conştient însă că există întotdeuna riscul ca unele lucruri să nu meargă bine, dar susţine că, dacă nu te supraestimezi, nu se poate întâmpla nimic rău. Speră ca într-o zi să ajungă printre veteranii acestui sport, oameni care au reuşit performanţa de-a se ridica la 4.000 de metri înălţime şi au parcurs distanţe de 60 de kilometri, venind din Dobrogea la Galaţi.

Secretul este destul de simplu: pe lângă antrenament, trebuie să ştii să prinzi curenţii de aer cald.

A decis să-şi schimbe viaţa

În prezent, Andrei este student la cea de-a doua facultate, de psihologie, la Universitatea din Iaşi. Înainte de acesta, a încheiat Facultatea de Geodezie, dar a realizat repede că trebuie să-şi schimbe profesia destul de banală pe care încă o practică, deoarece ca topograf are de făcut planuri şi de aplicat proiecte.

Aşa că a decis să îşi schimbe radical viaţa. S-a înscris la Facultatea de Psihologie din Iaşi pentru că a realizat că doreşte să ajute oamenii din postura de psiholog.

Până atunci, consideră că are un cuvânt de spus într-un domeniu unde creativitatea este pusă la încercare. „Vreau să fac publicitate, să creez spoturi publicitare. Vreau să văd în ce măsură ideile mele pot fi puse în practică în acest domeniu”, susţine Dan Andrei Mocanu.

Întrebări şi răspunsuri

De ce vrei să treci de la geodezie la psihologie?

Mi-am dat seama că nu mă regăsesc în ceea ce fac. Profesia de inginer topograf îmi aduce satisfacţii financiare şi cam atât. Doresc să fac psihologia pentru ca să pot ajuta într-o zi oamenii cu adevărat, nu numai să port o mască de psiholog.

Zbori cu parapanta pentru că asta îţi doreşti sau ca să îţi învingi teama de înălţime?

Şi una, şi cealaltă. Mi-am dorit să fac acest lucru pentru că voiam să zbor de mic copil. Să îmi dau seama ce văd păsările la înălţime. Acum mi-am îndeplinit visul. Mi-a fost puţin teamă când ne-am desprins de sol, dar am trecut peste ea.

Ce îi place?

Îmi place sinceritatea. Îmi plac persoanele care arată că le pasă câtuşi de puţin de cei din jur. Cu alte cuvinte, compasiunea. Cred că acţiunile umanitare sunt extraordinare pentru că oferi fără să primeşti o recompensă materială.

Ce nu-i place?

Nu îmi plac egoismul şi încercarea unor persoane de-a crea o imagine falsă despre ei. Încearcă să fie altceva decât sunt în realitate. Pe listă aş adăuga şi laşitatea.

Profil:

Data naşterii: 17.06.1985-Galaţi

Studii: Facultatea de Geodezie Galaţi

Stare civilă: necăsătorit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite