Astăzi va avea loc o conferinţă internaţională la Universitatea „Dunărea de Jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul se va derula pe parcursul a două zile şi va reuni specialişti în drept şi sociologie din Italia, Franţa, Danemarca, Grecia, Albania, Cehia, Polonia, Moldova şi România.

Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi, organizează, în perioada 29-30 aprilie 2011, Conferinţa internaţională Cercetare, educaţie şi progres în mileniul III.

Manifestarea co-organizată şi de alte trei universităţi din Italia, Polonia şi Republica Moldova va reuni profesori renumiţi şi specialişti în domeniu din Italia, Franţa, Danemarca, Grecia, Albania, Cehia, Polonia, Republica Moldova şi România şi se va desfăşura pe două secţiuni, Drept & administraţie publică şi Studii regionale. Au fost înscrise peste 70 de lucrări care vor fi prezentate în plen.

În cadrul conferinţei, Senatul Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi va acorda titlul academic de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar dr. George Antoniu de la Academia Română, fiind directorul ştiinţific al Institutului de Cercetări Juridice, pentru contribuţia sa în domeniul Dreptului penal şi pentru dezvoltarea colaborării ştiinţifice şi de învăţământ cu Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. În decursul carierei sale, profesorul George Antoniu a desfăşurat o bogată activitate ştiinţifică.

Totodată, în ziua de 30 aprilie 2011 la orele 09,30, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din Str. Domnească, 111, va fi dezvelit, in memoriam, bustul profesorului universitar dr. Vintilă Dongoroz, întemeietor de şcoală, distins şi remarcabil profesor de drept penal. De asemenea cel mai mare amfiteatru al instituţiei de învăţământ va purta numele distinsului dascăl.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite