Concurs gastronomic pentru elevii din învăţământul preuniversitar. Care sunt premiile şi ce condiţii trebuie să îndeplinească participanţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism ”Dumitru Moţoc” Galaţi organizează prima ediţie a concursului gastronomic cu participare directă "Azi ucenic, mâine chef!". Elevii îşi pot demonstra talentul în cadrul competiţiei care are trei etape eliminatorii, jurizarea fiind asigurată de trei chefi.

Concursul gastronomic organizat de Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism ”Dumitru Moţoc” Galaţi  se află pe agenda de activităţi din cadrul proiectului educaţional ”Ospitalitate marca România,  cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene 2018.

Concursul se derulează în trei etape eliminatorii, astfel:

- etapa I - 5 mai 2018 (prelucrarea primară a materiilor prime - restaurant şcoală Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism ”Dumitru Moţoc” (CTAT) Galaţi);
- etapa a II-a - 12 mai 2018 (obţinerea unui semipreparat cu grad redus de complexitate-restaurant şcoală CTAT "DUMITRU MOŢOC" Galaţi);
- etapa a III-a - 1-2 iunie 2018 (realizarea unui preparat de bază şi a unui desert - parcarea SELGROS).

Se vor acorda premii, după cum urmează:

- premiul I – 1.000 ron;

- premiul al II-lea - 600 ron;

- premiul al III-lea - 400 ron;

- trei menţiuni - 200 ron.

- alte premii.

Jurizarea va fi realizată de către trei chefi:

- un reprezentant - Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi;
- un reprezentant - Facultatea de Ingineria şi Ştiinţa Alimentelor Galaţi;
- un reprezentant - Selgros SA.

Pot participa toţi elevii cu vârste între 15 si 19 ani, din învăţământul preuniversitar, indiferent de profilul sau domeniul de calificare, înscrişi până pe 30 aprilie 2018. Nu se percepe taxă de participare nici de la cadrele didactice, nici de la elevii participanţi. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite