BAC 2011. REZULTATELE FINALE DE LA GALAŢI.Doar 35.7% dintre elevi au trecut examenul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun liceu din Galaţi nu are promovabilitate de 100%, dar nu există nici licee ai căror elevi să fi picat "in corpore". Rezultatele proaste (30% promovabilitate) sunt puse de către conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi pe seama camerelor web

Rezultatele dezastruoase de la Bacalaureatul din acest an nu au ocolit Galaţiul. Dacă anul trecut, înainte de depunerea contestaţiilor promovabilitatea era undeva la aproximativ 50%, acum numărul celor promovaţi abia dacă a depăşit 30%.

VEZI AICI LISTA NOMINALĂ CU TOŢI CANDIDAŢII ŞI REZULTATELE OBŢINUTE DE ACEŞTIA LA BACALAUREATUL 2011

Galaţi: Contestaţii Bacalaureat 2011/Vezi aici procedura
Surpriza vine dinspre liceele tehnologice, acolo unde procentele de promovabilitate sunt ceva mai mari faţă de anul trecut. Un exemplu este la "Gheorghe Asachi", acolo unde anul trecut promovabilitatea a fost de 60,66%, iar anul acesta a depăşit 66%.

Vezi aici situaţia promovabilităţii la Galaţi


Există şi licee de elită care au căzut drastic în "clasamente". Este vorba despre Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci, acolo unde anul trecut 96% dintre candidaţi figurau drept "admişi", anul acesta procentul acestora abia dacă a trecut de 60.

Top ruşinică licee din Galaţi. Două unităţi şcolare au sub 1% promovabilitate


Nici CNVA-ul nu mai este "integralist"!


Tradiţia promovabilităţii "100%", insituită de câţiva ani buni la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" s-a rupt şi ea anul acesta la cel mai slab Bacalaureat din ultimii 20 de ani. Cei câţiva respinşi care s-au regăsit pe listele prestigiosului colegiu gălăţean au coborât promovabilitatea la 97%.

"Camerele de luat vederi i-au inhibat pe mulţi elevi şi i-au ţinut vigilenţi pe supraveghetori. Procentul de promovabilitate este acum mai aproape de valoarea reală a elevului. Un examen de acest gen nu-l poţi lua decât dacă înveţi", a concluzionat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

De altfel, influenţa camerelor de luat vederi din sălile de examen s-a văzut chiar şi de la sesiunea de toamna a Bacalaureatului trecut. În sălile în care aceste camere au existat, promovabilitatea a scăzut cu 10%.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu plâng de milă facultăţilor că nu vor avea candidaţi la admitere şi spun că Bacalaureatul începe, încet-încet, să devină practic adevăratul test de admitere la facultate!
Vox - Camerele de luat vederi i-au inhibat pe mulţi elevi şi i-au ţinut vigilenţi pe supraveghetori, Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite