VIDEO-Clanul Bua va fi judecat pentru fraude de peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai clanului Bua încătuşaţi
Membri ai clanului Bua încătuşaţi

DIICOT Galaţi a dispus trimiterea în judecată a 29 de membri ai clanului Bua din Tecuci,care au prejudiciat cu aproximativ 1 milion de lei,50.000 de euro şi 15.000 de franci mai multe instituţii bancare,după ce au cumpărat în leasing bunuri cu acte false,prin intermediari, potrivit DIICOT.

Cele 29 de persoane sunt acuzate de procurorii DIICOT că au constituit un grup infracţional organizat, format în principal din etnici rromi ce locuiesc în localităţile limitrofe oraşului Tecuci, judeţul Galaţi, specializat în obţinerea unor importante foloase materiale prin înşelăciuni bancare şi din sfera operaţiunilor de creditare legate de achiziţionarea unor bunuri în sistem leasing.


Membrii grupului infracţional au racolat mai multe persoane cu venituri materiale la limita de subzistenţă, pe care le-au determinat, prin diferite metode, de la inducerea în eroare până la constrângeri fizice şi morale, să ia credite de la diferite instituţii bancare, folosind documente falsificate, care atestau calitatea acestora de salariaţi ai unor societăţi comerciale.

"Aceleaşi practici au fost folosite de unii membri ai grupului infracţional, în vederea obţinerii unor credite în nume propriu ori în numele unor rude apropiate", spun anchetatorii.

După acordarea creditelor, membrii clanului le luau titularilor banii sau bunurile obţinute şi îi obligau fie să plece din România, fie să nu spună adevărul anchetatorilor.

Activităţile grupului infracţional s-au extins şi în sfera operaţiunilor de creditare legate de achiziţionarea unor autoturisme, cât şi în sfera operaţiunilor de creditare legate de achiziţionarea unor bunuri de larg consum.

Astfel, au fost trimişi în judecată Aurel Bulgaru, Maximilian Bulgaru, Gheorghe Feraru, Tonel Feraru, Mihalache Dobrică, Paris Feraru, Nicuşor Ioniţă, Vasile Dobrică, Culai Dobrică, Ionel Marin, Sicfrid Viorel Aniţei, Aurelian Anghel şi a altor 17 persoane, toţi aceştia fiind cunoscuţi ca făcând parte din gruparea de crimă organizată „clanul Bua".

Prejudiciul total cauzat de membrii grupului infracţional a fost de 1.076.934 de lei, 54.200 de euro şi 15.000 de franci elveţieni.
În cursul urmăririi penale s-a pus sechestru pe bunuri imobile aparţinând membrilor grupului în valoare totală de 285.000 de lei.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite