Galaţi: Un bătrân a fost răpit de mafia cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Un bătrân a fost răpit de mafia cerşetorilor
Galaţi: Un bătrân a fost răpit de mafia cerşetorilor

Un septuagenar dispărut în urmă cu zece luni este căutat şi acum de familie. Soţia bătrânului este convinsă că omul a ajuns pe mâna mafiei cerşetorilor. Ancheta reporterilor „Adevărul de Seară” scoate la iveală faptul că dispărutul apare frecvent pe străzile din apropierea Pieţei Centrale.

Vasile Oancea (74 de ani) a mers pe 3 decembrie 2008 cu soţia sa la Spitalul Militar, unde femeia trebuia să facă un control medical.

„Eu am intrat în cabinet şi el a rămas să mă aştepte pe hol. A plecat probabil să se plimbe, a ieşit pe poartă şi de atunci nu l-am mai văzut”, rezumă Fănica Oancea, soţia bărbatului, momentul dispariţiei. Speriată, familia bărbatului l-a căutat în toate locurile în care acesta ar fi putut merge dar şi pe la rude şi cunoştinţe.

Au luat în calcul şi posibilitatea ca omul să se fi rătăcit, mai ales că este bolnav, fiind diagnosticat cu amnezie. Pe 10 decembrie, l-au dat dispărut şi la poliţie, dar nici demersurile autorităţilor nu au avut vreun rezultat.

Văzut frecvent în centrul oraşului
Primele semne au început să vină însă de la cunoştinţe, care i-au atras atenţia Fănicăi Oancea că bărbatul s-ar afla în diverse locaţii din Galaţi. Primele semnale au venit din zona străzii Vultur, unde, susţine femeia, bărbatul ei ar fi fost ţinut în casa unor romi.

După câteva săptămâni de la dispariţie, alte informaţii au venit din zona Pieţei Centrale, unde o persoană cu semnalmentele lui Vasile Oancea a fost văzută frecvent cerşind.

„Pe 10-15 ianuarie a fost în piaţă şi a cerut de mâncare la o doamnă care vinde mici, că nu mâncase de trei zile. L-a recunoscut, că era îmbrăcat exact aşa cum era când a dispărut. Pe 20 ianuarie l-a văzut lumea cerşind în staţia de la Albatros, cu un carton legat de gât. În ultima vreme, chiar acum câteva zile, mi-a zis cineva că l-a văzut pe strada Smârdan. De fiecare dată când am primit informaţii am spus poliţiei. Ei zic că fac verificări dar nu îl găsesc”, spune disperată Fănica Oancea.

Rudele bărbatului aproape şi-au pierdut speranţa să-l mai găsească cu atât mai mult cu cât, cred ei, acesta ar fi încăput pe mâinile unui clan de romi, foarte cunoscut şi temut în zona centrală a oraşului, care îl exploatează lipsindu-l de tratament şi obligându-l să cerşească.



image


Acest bărbat, care seamănă izbitor cu dipărutul, a fost văzut şi fotografiat recent de un martor, în zona străzii Movilei. Omul părea preocupat să adune resturi alimentare din gunoi.



O apariţie fantomatică

În urma verificărilor făcute de reporterii „Adevărul de Seară”, a reieşit că o persoană care are semnalmentele lui Vasile Oancea a fost văzută în ultima săptămână atât pe strada Smârdan cât şi la barurile din apropierea intersecţiei străzilor Tecuci cu Traian. Mai multe persoane intervievate de noi au spus că bătrânul apare ori în cârciumi ori se plimbă haotic pe stradă, că este deprimat şi nu vorbeşte cu nimeni.

Vasile Oancea are 1,70 metri înălţimea, ochi albaştri, e slăbuţ şi are păr cărunt. Suferă de amnezie şi are nevoie de tratament de specialitate. Oricine poate da vreo informaţie care poate duce la găsirea lui este rugat să sune la 112, să sesizeze cel mai apropiat echipaj de poliţie sau să se adreseze serviciului Urmăriri din cadtul IPJ Galaţi, la numărul 0236/407.000.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite