Centrul Antidrog Galaţi ia la pas şcolile din judeţ pentru a preveni consumul de etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi a demarat, din această lună, o campanie intitulată „Noile substanţe cu efecte psihoactive, un pericol social major".

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi s-a autosesizat şi a iniţiat un proiect de prevenire a consumului de droguri adresat tinerilor şi părinţilor, asta după ce presa a relatat despre o creştere îngrijorătoare a numărului de persoane care ajung în unităţile de primire urgenţe din Galaţi.

Proiectul „Noile substanţe cu efecte psihoactive, un pericol social major” se derulează în perioada ianuarie-decembrie 2015, la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Galaţi şi are ca obiectiv informarea, educarea şi conştientizarea elevilor şi părinţilor în legătură cu riscurile consumului de substanţe cu efecte psihoactive, precum şi informarea acestora cu privire la consumul de substanţe cu efectele de ordin  juridic asociate consumului şi traficului unor astfel de substanţe. Prin îndeplinirea obiectivului general al proiectului ne propunem să influenţăm reducerea numărului de consumatori de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive în rândul elevilor precum şi conştientizarea de către elevi a beneficiilor unui stil de viaţă sănătos”, spune Angela Ena, şefa Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi.

Specialiştii centrului atrag atenţia asupra faptului că tinerii se expun unor mari riscuri consumând astfel de substanţe. Populaţia vulnerabilă la consumul de droguri este cea formată din adolescenţi şi tineri, care sunt mult mai predispuşi la experienţe noi, mai permeabili în adoptarea anumitor comportamnete de risc, prin prisma unor informaţii eronate sau lacunare, informaţii nocive prin potenţialul manipulativ pe care îl au. Tocmai pentru a diminua nivelul consumului de droguri sunt necesare susţinerea de activităţi dar şi implicarea activă din partea cadrelor didactice şi a părinţilor.

„Cerem profesorilor din Galaţi să manifeste o atenţie deosebită acestui fenomen, dar şi părinţilor să-şi monitorizeze mai atent copiii şi să identifice din timp orice schimbare de atitudine”, a mai spus Angela Ene. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite