Capacele de canalizare de pe străzile Galaţiului se fură în stil haiducesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, autorităţile gălăţene se confruntă tot mai des cu numeroase cazuri de furturi de capace de canalizare şi gratare pluviale. Numai în perioada 15-24 ianuarie, au fost furate 128 de capace. Anul trecut au fost sustrase 604 de capace de canalizare.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii comunitari împreună cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi reprezentanţii mass-mediei gălăţene au descins în câteva centre de colectare  a fierului vechi în căutarea capacelor de canalizare furate.

Au fost verificate trei centre de colectare a fierului vechi. Unul de pe strada Grigore Ventura şi două de pe strada George Coşbuc.

Proprietarii centrelor de colectare au spus că nu au primit niciodată capace de canalizare deoarece le este teamă să nu rămână fără obiectul muncii.

image

„Ştim că este interzis prin lege acest lucru şi nu le primim. Ne este frică să nu ni se suspende activitatea. În fiecare săptămână vin poliţişti să ne verifice. E riscant”, a spus Mihăiţă Prodan.

La centrele de colectare de pe strada Coşbuc aceeaşi situaţie: nimeni nu a văzut niciun capac de canalizare. „Nu ne jucăm cu aşa ceva. Şi copilul meu a căzut într-o gaură de canalizare şi e foarte periculos. Dacă vine vreo persoană cu capace de canalizare, anunţăm imediat poliţia”, ne-a declarat Gina Roman.      

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco atrage atenţia că lipsa acestor capace poate duce la producerea unor evenimente cu consecinţe extrem de grave.

„Anul  trecut, pe strada Dogăriei, un gălăţean a ajuns cu maşina într-o gură de unde fusese sustras capacul de canalizare, iar în urma unui proces acesta a fost despăgubit. Din acest motiv, suntem decişi ca acţiunile de verificare a centrelor de colectare să continue şi în perioada următoare”.       

                                                                                                                                                              

image

Totodată, Primăria lansează un apel şi către agenţii economici autorizaţi în valorificarea deşeurilor, care conform OUG 16/2001 au obligaţia să verifice provenienţa capacelor.

În cazul în care provenienţa acestor capace nu poate fi justificată legal, agenţii economici valorificatori sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie.

Cele mai multe capace de canalizare se fură în cartierele Micro 38, Micro 39 şi Micro 40, Micro 19 şi Bariera Traian.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite