Campionul mondial Lucian Bute a fost premiat de Consiliul Judeţean Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionul mondial la supermijlocie IBF, Lucian Bute, a fost, ieri, membru de onoare la şedinţa ordinară a CJ. Gălăţeanul, care din nou a făcut fericită România, pe data de 9 iulie, a fost aplaudat şi premiat de autorităţile judeţene.

Sala mare a Prefecturii Galaţi, care a găzduit şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului, s-a transformat ieri, preţ de câteva minute, într-o scenă deschisă odată cu apariţia campionului mondial Lucian Bute.

Gălăţeanul, care şi-a adjudecat a opta victorie pe data de 9 iulie, la categoria supermijlocie IBF, a fost premiat, într-un ropot de aplauze, de Consiliul Judeţului. Autorităţile i-au oferit sportivului o Diplomă de Onoare, un DVD intitulat "Europa descoperă Galaţi", un album de caricaturi semnat Ştefan Popa Popas şi o plachetă a judeţului.

"Gălăţeanul Lucian Bute, de opt ori campion mondial, considerat a fi cel mai bun pugilist al lumii la categoria supermijlocie IBF, un profesionist neînvins după 29 de meciuri, este personalitatea care, prin realizările sale, a contribuit şi contribuie la recunoaşterea judeţului Galaţi în plan intern şi internaţional", a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Chiar dacă nici nu le mai ştie numărul distincţiilor pe care le-a primit, boxerul gălăţean nu şi-a putut ascunde emoţia.

"Este o onoare pentru mine şi o mândrie. De fiecare dată când boxez şi cântă imnul naţional, mă gândesc la români şi în special la judeţul Galaţi. Aici îmi am rădăcinile. Aici m-am născut, am crescut, am învăţat, aici am boxat pentru prima dată. Îmi doresc să-i fac în continuare mândri pe românii şi să port cât mai sus drapelul ţării noastre", a spus Lucian Bute.

Strada lui Bute, reabilitată

După şedinţa consilierilor judeţeni, în cadrul unei conferinţe de presă, Bute a primit promisiunea preşedintelui CJ că va fi asfaltat drumul care leagă strada principală de casa părintească a boxerului, din comuna Pechea.

"Vom face şi acest lucru pentru boxerul nostru, mândria Galaţiului. Îmi iau angajamentul că mă voi ocupa personal de această problemă", a declarat Eugen Chebac.

În ceea ce priveşte meciurile pe care le va mai disputa, Bute a declarat că deşi îşi doreşte să mai boxeze în România, acest lucru nu va fi posibil decât peste aproximativ doi ani de zile.

Campionul mondial gălăţean a spus că în momentul în care se va retrage din boxul profesionist, va locui tot în România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite