Galaţi:O bucată de tencuială de aproximativ 20 metri pătraţi a fost desprinsă de pe un bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în Micro 20, în spatele firmeiCozamin, ISU Galaţi a desprins ornamentul unui bloc. Faţada acestuia era desprinsă parţial şi punea în pericol vieţile trecătorilor. Circulaţia a fost oprită în zonă pentru aproximativ o oră.

Pentru a demara acţiunea de îndepărtare a ornamentului, li s-a solicitat proprietarilor să-şi ducă maşinile într-o zonă sigură, iar trecătorilor li s-a interzis să mai treacă pe acolo timp de aproximativ o oră.

"Am acţionat pentru degajarea unui ornament de la un bloc cu 10 etaje. Exista pericolul de a cădea peste trecători. Misiunea a fost grea din cauza înălţimii mari", a declarat Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.

image

Oamenii care locuiau la blocurile din zonă au observat fisura de câteva zile şi îşi făceau griji pentru siguranţa lor şi a copiilor. Deşi au anunţat autorităţile, nimeni nu i-a luat în seamă.

De ieri s-a observat că stă să cadă bucata de perete. Oricând putea să se întâmple o nenorocire. Am înţeles că locatarii au anunţat primăria, dar nu a venit nimeni", a spus Marcel Jecan, unul dintre locatari.

image

Întrucât nu au avut de unde să obţină ajutor sau să înţeleagă ce se întâmplă cu blocul în care locuiesc, locatarii şi-au dat cu presupusul.

„Din cauza căldurii probabil s-a desprins placa respectivă. Este pericol pentru trecători. Şi maşinile din parcare sunt în pericol", spune şi Ion Voiaşciuc.

Din fericire autorităţile au acţionat la timp şi nu ne-am confruntat cu nicio tragedie.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite